Harley-Davidson Inc ще си партнира с китайската компания за мотоциклети

...
Harley-Davidson Inc ще си партнира с китайската компания за мотоциклети
Коментари Харесай

Харли-Дейвидсън постигна сделка за производството на малки мотоциклети в Китай

Harley-Davidson Inc ще си партнира с китайската компания за мотоциклети Qianjiang, с цел да стартира произвеждане на дребни мотоциклети в Китай, оповестява Ройтерс. От компанията обявиха, че новият мотор ще има работен размер от 338 кубически сантиметра, един от най-малките мотори, които Harley е произвеждал и ще се продава в Китай от края на 2020 година. Повечето мотоциклети, продавани в Съединени американски щати, са надалеч по-големи, с потенциал на мотора над 601 кубически сантиметра.

Миналата година президентът Тръмп заплаши Harley-Davidson с по-високи налози в отговор на проектите на компанията да реалокира производството си за европейски клиенти в чужбина, част от тактиката на Harley-Davidson за справяне с намаляващите продажби на вътрешния пазар и увеличените разноски заради по-високите търговски цени.

Първоначално новият модел ще се продава единствено в Китай, един от най-големите международни пазари на мотоциклети, преди да бъде показан на други азиатски пазари. От Harley-Davidson обявиха, че са избрали Qianjiang като сътрудник, въз основата на опита, който имат в създаването на премиум мотоциклети с дребен потенциал на мотора, база за доставка и знания за нововъзникващите пазари. Компанията Qianjiang се управлява от Geely, китайска компания, която има марката коли Volvo.

116-годишната компания, основана в Милуоки, известна с тежките си шосейни мотоциклети, се пробва да ускори продажбите в чужбина. През 2018-а от компанията оповестиха, че възнамеряват да пуснат по-леки мотоциклети в Азия и електрически колела в международен мащаб, пробвайки се да съживят търсенето, защото е изправено пред спад в Съединени американски щати, а и опасността от търговски цени тежи върху разноските.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР