Хапче на компанията , което предотвратява тежките усложнения от коронавирус,

...
Хапче на компанията , което предотвратява тежките усложнения от коронавирус,
Коментари Харесай

Pfizer разработва лекарство срещу COVID-19, очаква се да е на пазара до края на годината

Хапче на компанията, което предотвратява тежките затруднения от ковид, може да е готово до края на годината, в случай че опитите в Съединени американски щати и Белгия приключат сполучливо. Американската компания към този момент е почнала клинични изпитвания върху хора, като то се ползва на 60 души и първата фаза би трябвало да завърши през май, написа.
След това ще стартират опити с доста по-голяма група доброволци. За момента няма други медикаменти с изключение на имунизациите, които могат да защищават хората от COVID-19, само че в случай че бъде основан подобен медикамент, той може да постави завършек на локдауните вечно, споделят специалисти, представени от вестник “Дейли мейл ”.
 Англия създава лекарство против COVID-19 Англия създава лекарство против COVID-19
Англия стартира разработка за антивирусни средства за лекуване на COVID-19 за до края на годината страната да разполага с най-малко...
Антивирусното лекарство, наречено PF-07321332, ще може да стопира тежките прояви на болестта, когато към този момент са се показали признаци на възпаление. Хапчето ще е втора линия на отбрана при положение на поява на нови варианти, по отношение на които имунизациите няма да работят. Принципът му на деяние е да прилепва към избрани ензими, употребявани от вируса да се репродуцира, и по този начин да стопира размножаването и разпространяването му. Британският вестник напомня, че една година е стигнала на Pfizer да направи ваксина, тъй че хапчето най-вероятно ще е разполагаем в края на 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР