Хаосът с тол системата остава, стана ясно след изслушването в

...
Хаосът с тол системата остава, стана ясно след изслушването в
Коментари Харесай

Хаосът с тол системата остава

Хаосът с тол системата остава, стана ясно след чуването в Народното събрание през днешния ден на премиера Бойко Борисов и районния министър Петя Аврамова. Министър-председателят се яви очевидно неудовлетворен пред депутатите, че му вземат от времето за съвещанието на кабинета. Набързо изясни по какъв начин той ремонтира и строи пътища, а Българска социалистическа партия, които го извикаха в Народно събрание, 100 години не правили правили промени.
Не изясни обаче какво ще се случва с тол таксите и кои тъкмо пътища остават в обсега на системата. Каза, че през днешния ден министрите би трябвало да решат да извадят от обсега 115 км пътища на територията на Столична община и община Варна. Друго към този момент не е ясно. Освен че действителното пускане на системата още веднъж се отсрочва. Защото до 27 март ще има гратисен интервал, през който превозвачите би трябвало да се оборудват с бордови устройства.
Борисов си потегли бързо, без да отговори на доста от въпросите на депутатите, изключително на тези от опозицията.
Министър Аврамова приказва след него, само че и тя не внесе особена изясненост по тематиката. На 1 март системата стартира да работи, само че с гратисен интервал до 27 март.
В обсега на тол таксите попадат 3115 километра пътища, измежду които 803 километра автомагистрали и 2312 километра първокласни прави. Правителството на няколко пъти отстъпва пред превозвачите и понижава обсега на системата, в този момент още веднъж ще се отстраняват пътни сектори.
Според Българска социалистическа партия огромна част от българските превозвачи към момента не знаят по какви правила и в какви периоди би трябвало да снабдят колите си GPS тракери, маршрутни карти или бордови устройства. И е нужно да бъде импортирана изясненост по въпроса от най-високата естрада в страната.
Системата потегля на 1 март, само че единствено с маршрутни карти. До 27 март превозвачите могат да се оборудват с бордови устройства, посочи Петя Аврамова. Тя упрекна Българска социалистическа партия, че ненужно основават напрежение към тол системата. Трябвало да спрат, тъй като имало консенсус по тематиката. Всъщност консенсус няма, тъй като превозвачите към момента възнамеряват митинг, защото нито едно от настояванията им не е признато от властта.
От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи обявиха, че тол системата е следващият неуспех на това ръководство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР