Хандбалният сезон навлиза в решителна фаза, когато се разпределят отличията.

...
Хандбалният сезон навлиза в решителна фаза, когато се разпределят отличията.
Коментари Харесай

Битката за хандбалната Купа на България при жените е този уикенд в Сливница

Хандбалният сезон навлиза в решителна фаза, когато се разпределят оценките. В събота и неделя е финалният шампионат за Купа България за дами. Домакин е град Сливница, а срещите ще се играят в " Арена Сливница " До борбата за трофея стигнаха тимовете на Свиленград, Етър 64 (В.Търново), Бяла и Сливница.

Полуфиналите са в събота, 11 март. В първия от тях ще се срещнат настоящият притежател на трофея Бяла и Свиленград. На процедура това ще бъде и повтаряне на миналогодишния край на шампионата, който беше извоюван от състава на Виктория Жосан с 25:20. Срещата ще стартира в 15.00 часа и ще бъде ръководена от интернационалната двойка рефери Светослав Йовчев и Звезделин Йончев.

Белите тигрици отпътуват с мисълта за отбрана на Купата, която завоюваха в дебютния си сезон измежду елита на България. Треньорката Жосан ще може да разчита на всичките си състезателки, откакто и Ирене Иванова се възвърне от травма, въпреки че не е готова още на 100%. От Бяла се чака да потегли солидна агитка от правилни почитатели на тима, които ще го поддържат в битката за Купа България.

Вторият полуфинал ще опълчи рекордьора по извоювани титли от шампионата Етър 64 и домакина на Финалната четворка – Сливница. Той ще стартира в 17.00 часа, а съдийството е поверено на Теодор Илиев и Евелина Методиева.

В неделя, 12 март, от 12:00 часа е мачът за бронзовите оценки, а в 14:00 ще стартира финалът.

С най-вече оценки от шампионата Купа България е ХК Етър 64. Клубът от остарялата столица има 14 трофея във витрината си. С по 8 Купи в историята са ХК ЦСКА и ХК НСА, 4 пъти шампионата е печелил тимът на ХК Бъки.

Носители на Купа България по хандбал за дами в последните 10 сезона:
2013 – Бъки (Габрово)
2014 – Етър 64 (Велико Търново)
2015 – Етър 64 (Велико Търново)
2016 – Бъки (Габрово)
2017 – Етър 64 (Велико Търново)
2018 – Свиленград (Свиленград)
2019 – Бъки (Габрово)
2020 – Бъки (Габрово)
2021 – Етър 64 (Велико Търново)
2022 – Бяла (Бяла)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР