Хана Гутиерес-Рийд беше призната за виновна за непредумишленото убийство на

...
Хана Гутиерес-Рийд беше призната за виновна за непредумишленото убийство на
Коментари Харесай

Оръжейничката на филма с Алек Болдуин беше призната за виновна

Хана Гутиерес-Рийд беше приета за отговорна за непредумишленото ликвидиране на оператора Халина Хъчинс по време на фотосите на кино лентата " Ръжда " през 2021 година, оповестиха международните информационни организации, представени от Българска телеграфна агенция. 

Hannah Gutierrez Reed, the armorer on the ill-fated Western film “Rust, ” was convicted of involuntary manslaughter in the death of the film’s cinematographer. She was acquitted of a separate charge of tampering with evidence.

Alec Baldwin is set to face his own manslaughter…
— Variety (@Variety)

Процесът против Гутиерес беше първият, обвързван с съдбовна пукотевица на снимачната площадка в Холивуд, от трийсет години насам. 

В продължение на 10 дни свидетелски показания разкриха детайлности от държанието на относително неопитната като оръжейник Гутиерес, която е заплашила сътрудниците си по време на работата по нискобюджетната продукция, снимана в Ню Мексико. 

Съдия Мери Марлоу Сомър разпореди незабавния арест на Гутиерес. Оръжейничката ще излежи 18 месеца в щатски затвор. Съдебните заседатели взеха решение след едвам тричасово съвещание. 

На 21 октомври Хана Гутиерес е заредила военен патрон вместо халосни в 45-калибров револвер " Колт ", употребен от артиста Алек Болдуин на фотоси в черква в региона на Санта Фе. В резултат на пукотевица беше убита операторката Халина Хъчинс, а режисьорът Джоел Соуса беше ранен. Болдуин отхвърля да е натискал спусъка. Процесът против него стартира на 10 юли. 

Адвокатът на Гутиерес ще апелира присъдата. 

По време на процеса оръжейният специалист Брайън Карпентър свидетелства, че на снимачната площадка би трябвало да има повече оръжейници. 

Агенцията за сигурност на служащите в Ню Мексико закри компанията " Ръст медия продъкшън " през 2022 година Това е оптималното наказване, което може да бъде наложено в щата за занемаряване на разпоредбите за сигурност при боравене с оръжия по време на работа. 

По думите на юриста на Гутиерес оръжейничката е станала " изкупителна жертва ". 

Режисьорът Джоел Соуса и асистент-режисьорът Дейв Халс споделиха пред съда, че никой не би могъл да си показа съществуването на военен патрон измежду халосни в револвер, употребен на фотоси. И обвиняването, и отбраната имаха своя доктрина за появяването на бойни патрони на снимачната площадка, които са строго неразрешени от закона. 

Според Алберто Санчес, правосъден заседател и водач на камион, журито, състоящо се от шестима мъже и шест дами, счита, че Гутиерес е донесла бойните патрони на снимачната площадка. " Това е била нейната работа - да ревизира патроните и оръжията. "

Според детектив, свидетелствал по време на процеса, има условия, потвърждаващи, че точно оръжейничката е донесла бойните патрони от предходна продукция. На правосъдните заседатели бяха показани фотоси, правени 10 дни преди съдбовната пукотевица, на които се вижда един военен патрон в кутията с муниции и един военен патрон в патрондаша на Болдуин. " Това е било игра на съветска рулетка ", сподели детективът. 

Адвокатът на Гутиерес се опита да упрекна реквизитора Сет Кини, който не беше измамен под отговорност. 

Шестима членове на снимачния екип свидетелстваха, че срещите, свързани с сигурността, са били пропускани, а Гутиерес от време на време не е проверявала дали оръжията са заредени. Според тях артистът Алек Болдуин е нарушил главните правила за безвредно боравене с оръжия. 

През предходната седмица правосъдните заседатели гледаха видеозапис, на който се вижда по какъв начин Болдуин стреля, до момента в който патроните в револвера свършат. " Още, дай да презаредим ", споделя артистът на оръжейничката. 

Според обвиняването Гутиерес е пропуснала на каже на Болдуин да не насочва револвер към хора и да не натиска спусъка. Видеозаписите, употребявани по време на процеса, демонстрираха нарушаването на разпоредбите на филмовата промишленост, свързани с използването на оръжия. Хаосът е станал причина за гибелта на Халина Хъчинс през 2021 г. 

Някои от свидетелските показания разкриха, че Болдуин, който е бил продуцент, сценарист и реализатор на основната роля във кино лентата, е бил нехаен и с прекалено много власт, с цел да бъде следен. На един от видеозаписите се вижда по какъв начин той продължава да стреля, откакто член на снимачния екип е споделил " Стоп ". Тези негови дейности са отвън професионалните стандарти. 

Той е давал указания на оръжейничката по какъв начин да си прави работата, сподели специалистът Брайън Карпентър след проявлението на видеоклиповете със стрелбата на Болдуин. На въпрос, заложен от юриста на Гутиерес, дали някой оръжейник би могъл да подрежда на Болдуин, Карпентър отговори: " Би било мъчно. "

Според показанията на Рос Ададжио, асистент-оператор в продукцията, никой не е можел да опонира на Болдуин по време на работата по кино лентата. Ададжио разказа оръжейничката Гутиерес като несериозна и с непрофесионално държание.

По думите на Алек Болдуин той е бил единствено изобретателен продуцент и не е управлявал снимачния развой. Болдуин сподели, че един артист не би могъл да дава отговор за сигурността на оръжията. 

Фотографката Карън Кюн обаче свидетелства, че Болдуин е бил продуцентът с най-голямо въздействие на фотосите и тя не е виждала някой да му опонира. 

Адвокатът на Алек Болдуин към този момент не разяснява. 

Асистент-режисьорът Халс отбрани Болдуин, казвайки, че държанието му не е било по-различно от това на всеки различен артист под въздействие на адреналина. 

Тези свидетелски показания ще имат значение за делото против Алек Болдуин, разяснява пред Ройтерс юристът от Санта Фе Стивън Арънс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР