Хамас публикува видео със заложничка от Газа, вижте какво каза

...
Хамас публикува видео със заложничка от Газа, вижте какво каза
Коментари Харесай

Хамас публикува видео със заложничка от Газа, вижте какво каза Миа Шем

Хамас разгласява видео със заложничка от Газа, вижте какво сподели Миа Шем.

„ Хамас “ разгласява видеоклип с израелска заложничка в своя Телеграм канал.

На фрагментите виждаме младо момиче, което получава здравна помощ.

В обръщението си към клипа момичето споделя, че е ранена тежко, само че получила нужното внимание от медицинските експерти.

„ Здравейте, аз съм Мия Шем, на 21 години от Шохам.
В момента съм в Газа. Бях на празненство.
Бях съществено ранена в ръката и претърпях интервенция в болничното заведение в Газа.

Тук се грижат за мен, дават ми медикаменти, всичко е наред.

Искам само да се прибера допустимо най-скоро при родителите ми, при братята и сестрите ми. Изведете ме от тук допустимо най-скоро, апелирам ви “, споделя Мая във видеоклипа.

Пропаганда или действителност?

На клипа се вижда, че момичето получава здравна помощ. В Телеграм канала на групировката написа, че „ муджахидини от бригадите Ал-Касам оказват здравна грижа “ на заложничката.

Показаното на клипа не беше признато еднопосочно от интернационалните наблюдаващи. Според множеството видеото е инсценирано и е част от пропагандната война на „ Хамас “.

В същото време родителите на момичето показаха недоволството си, че никой не им е дал информация за положението на Мия, предава бТВ.

„ Откакто започнаха да идват новините за нападението, ние я търсим по телефона. Звъняхме часове наред, само че никой не ни подвигна. Настоявам да знам, някой би трябвало да ми каже нещо. Никой не се е свързал с нас “, написа майка ѝ Керем Шем в обществените мрежи.

„ Този видеоклип е сериозна стъпка, желаеме си детето назад вкъщи. Настояваме страните от свободния свят да подсигуряват нейното завръщане в Израел “, показва още тя.

„ В клипа „ Хамас “ желае да се показа като филантропична организация, а в действителност те са терористи, виновни за гибелта и отвличането на бебета, дами, деца и възрастни хора “, показват от израелската войска.

По думите им те са в непрекъснат контакт с околните на отвлечените.

Все още остава мистерия по кое време тъкмо е снимано видеото с Мия и дали изобщо е достоверно. От армията показват, че „ Хамас “ постоянно употребява такива видеоклипове като част от психическата война, която води

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР