Halo S12 е ценово достъпно решение за безжична мрежа с

...
Halo S12 е ценово достъпно решение за безжична мрежа с
Коментари Харесай

Mercusys Halo S12 – покрива с Wi-Fi площ до 260 кв.м


Halo S12 е ценово налично решение за безжична мрежа с покритие на целия дом

Все по-популярни в последно време стават така наречен mesh системи, които разрешават създаване на безжични мрежи с необятно покритие, с помощта на модулната си конструкция. Mercusys е ново име на мрежовия пазар у нас, а първият артикул с този бранд, който ще разгледаме, е mesh системата Halo S12.

На кутията виждаме, че Halo S12 е mesh система, предопределена да покрие повърхност до 260 квадратни метра с базовия комплект от два модула. Но потребителите, които желаят да покрият по-голяма  повърхност, могат да прибавят спомагателни модули, които ще разширят обсега на безжичната мрежа.

Единият от модулите е главен, а другият – второстепенен, като в комплекта влизат още две зарядни устройства, RJ45 Ethernet кабел, както и  управление за бързо инсталиране, което ще помогне на по-неопитните консуматори.

Дизайн

Halo S12 е ценово налична решение за безжична Wi-Fi мрежа, тъй че външният тип на устройствата не са били приоритет при проектирането. Но прави усещане, че двата модула са извънредно леки. Те са направени от висококачествена пластмаса и се оферират в прелестен колорит на бялото със светлосин цвят в основата.

В долната част са ситуирани крачетата, които са много дребни, а в горната част виждаме логото на Mercusys. Отпред има един единствен бутон – Pair, с който се правят интервенциите за свързване на модулите. На задния панел има два Ethernet врата за жично свързване на устройства, гнездо за зареждане и бутонче за нулиране на настройките.

Напреднали технологии

Mercusys Halo S12 употребява няколко напреднали технологии, с цел да обезпечи пълноценно потребителско преживяване. Seamless Roaming , да вземем за пример, поддържа непоклатимост на безжичната връзка, без значение от разположението на устройствата.

Свързани интелигентно към mesh системата, устройствата се възползват от най-силния вероятен сигнал и от най-високия потенциал за предаване. Дори в придвижване, Wi-Fi връзката остава постоянна, без спирания и забавяния, което подсигурява качествено преживяване с динамични игри или видеоконференции.

Функцията Self-Healing също способства за положителното онлайн преживяване. Ако един от модулите Halo срещне затруднение по време на работа, системата автоматизирано пренасочва данните към най-близкия модул, с цел да не допусне понижаване на скоростта на безжичната връзка, което да се усети от потребителя.

Модулите на Halo S12 построяват единна, обединена Wi-Fi мрежа , с помощта на Mercusys Mesh технологията, достъпът до която става с едно име и ключова дума.

Halo S12 е Wi-Fi система от клас AC1200 , т.е. работи в два честотни диапазона, като сумарната скорост на връзките е 1,167 Mbps (867 Mbps в честотната лента 5GHz и 300 Mbps в тази от 2,4GHz). Системата е съвместима с всички съществени технологии за доставка на интернет услуги, в това число модемните връзки.

Друга значима технология е MU-MIMO – тя обезпечава по едно и също време прекачване на данни на голям брой устройства, което усилва продуктивността на системата и усъвършенства трафика в мрежата.

Родителски надзор и мрежа за посетители

В света на интернет родителите основателно са обезпокоени за рисковете, на които са изложени децата им в онлайн пространството. В това отношение Halo S12 предлага потребната функционалност за Родителски надзор – посредством нея родителите могат да следят и лимитират онлайн интензивността на децата си. Функцията ще е от изгода и за работодателите, които биха могли да лимитират достъпа на чиновниците до разнообразни типове наличие.

Друго улеснение на системата е опцията за настройване на мрежа за посетители. Когато имате посетители, можете  да им осигурите стремежи достъп до интернет, без да нарушавате поверителността на фамилията си.

Технически характерности

В умозаключение, Halo S12 е налично решение за Wi-Fi мрежа с необятно покритие в по-големи домове, жилища или  открити пространства. Комплектът от 2 елементи може да се инсталира навън, само че би трябвало да бъде предпазен.

На българския пазар системата се предлага за към 110 лева с Данък добавена стойност от оторизираните сътрудници на марката и гаранция две години. Комплектът съдържа два модула Halo S12, кабел RJ45 Ethernet, два захранващи адаптера и управление за бърза апаратура

Предимства:

Недостатъци:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР