Хакването във вторник на официалния акаунт в Х на Комисията

...
Хакването във вторник на официалния акаунт в Х на Комисията
Коментари Харесай

Акаунтът на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ в платформата Х беше хакнат

Хакването във вторник на формалния акаунт в " Х " на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) възобнови опасенията по отношение на сигурността на платформата за обществени медии след нейното придобиване от милиардера Илон Мъск през 2022 година, оповестява Ройтерс.

Хакери съумяха да разгласяват късно нощес в акаунта на SEC " подправена " вест за дълго чаканото известие, което SEC трябваше в скоро време да направи по отношение на борсово търгувани фондове в биткойни (Bitcoin ETF).

 

Фалшивата обява на @SECGov гласеше, че регулаторът на скъпите бумаги е одобрил борсово търгувани фондове да бъдат държани във водещата криптовалута. SEC обаче изтри обявата към 30 минути след нейната поява.

 

Това провокира внезапни двупосочни придвижване на биткойна, като в началото той нарастна към 47 880 $ при издание на подправената вест, след което при нейното заличаване от акаунта на SEC в " X " се срина към 44 920 $, преди да опита да стабилизира към 45 800 $.

 

От платформата " Х " потвърдиха малко по-късно след извършено следствие, че акаунтът на SEC фактически е бил злепоставен, само че пробивът не е обвързван с накърнимост в системите на обществената медия, а вместо това е резултат от незнайно лице, придобило надзор над телефонен номер, обвързван с въпросния акаунт.

 

Платформата за обществени медии също по този начин уточни в своя обява, че SEC не е имала задействана двуфакторна автентификация по времето, когато акаунтът е бил злепоставен.

 

Въпреки това анализатори по сигурността нарекоха случая притеснителен, съобщи Ройтерс.

 

Говорител на SEC показаха, че " неоторизираният достъп " до акаунта от " незнайна страна " е бил анулиран и организацията работи с правоприлагащите органи и други в държавното управление, с цел да проверява въпроса.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР