Хакерските атаки зачестят както в България, така и по цял

...
Хакерските атаки зачестят както в България, така и по цял
Коментари Харесай

Как да се предпазим от хакерски атаки, споделят преподаватели

Хакерските офанзиви зачестят както в България, по този начин и по целия свят. С този проблем не могат да се оправят даже и страни, които разполагат с огромни запаси и с най-хубавите софтуерни инженери. Как да се предпазим от хакерски офанзиви и да изградим по-добра отбрана за нашия компютър и пароли, потребни препоръки дадоха преподаватели от Висшето учебно заведение по мениджмънт във Варна.

Един от най-сигурните способи да се предпазим от хакерски офанзиви е да не изключваме защитната стена на компютъра, таблета или телефона си.

Доц. доктор Николай Райчев, Висше учебно заведение по мениджмънт - Варна: Мерките са доста. Освен общоприетите – да не се смъкват и да не се отварят атачмънти от имейли, съмнителни стратегии от интернет.
Обект на хакерси офанзиви са и нашите пароли. За да бъдат предпазени би трябвало да съдържат повече на брой знаци. По-добрата отбрана включва потреблението на специфични знаци, като наклонени черти, кльомба и съединителния съюз - амперсанд.
Доц. доктор Николай Райчев, Висше учебно заведение по мениджмънт - Варна: По-важното в тази ситуация е да употребяваме разнообразни пароли. Ако употребяваме една ключова дума, да не я вкарваме в уеб сайтове, които не употребяват криптиран трафик.
Хакерите употребяват всевъзможни способи, с цел да разбият избрана компютърна система, като най-честият капан е залагане на злотворен програмен продукт – вид “троянски кон ”.
Доц. доктор Николай Райчев, Висше учебно заведение по мениджмънт - Варна /06:00: По доста способи може да се хакне една система, в това число в случай че си изключим защитната стена и можем да свалим най-различни приложения, инсталираме, те отварят слушат на разнообразни портове.
За да се предпазят от огромни вреди, компаниите наемат по този начин наречените етични хакери, които пробиват отбраната им и демонстрират слабите страни на даден сървър. Този способ е публикуван в целия свят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР