Хакери са откраднали Ethereum и други криптовалути за над 600

...
Хакери са откраднали Ethereum и други криптовалути за над 600
Коментари Харесай

Криптоактиви за 611 млн. долара са отмъкнали хакери

Хакери са откраднали Ethereum и други криптовалути за над 600 млн. щ. $ като са разрушили отбраната на основаната на технологията blockchain платформа Poly Network, удостовери в " Туитър " на 10 август постралата компания. Това е най-едрият до момента удар в пространството на децентрализираните финанси.

Poly Network е платформа, която позволява на потребителите да обменят криптомонети. Ръководството й разгласи, че хиляди вложители са били наранени от кражбата и показа адресите на нападателите, на които са били трансферирани заграбените пари. Poly Network, която е формирана от сдружаването на екипите зад няколко blockchain платформи - Neo, Ontology и Switcheo - приканва също техните членове и криптоборсите да не одобряват монетите, идващи от посочените адреси. Компанията прикани хакерите да върнат активите и заплаши със правосъдни искове участниците в обира. 

Ethereum евентуално е най-засегнатата от кражбата криптовалута с присвоени активи за 273 млн. щ. $ в нея. Отнети са монети за 253 млн. $ на платформата Binance Smart Chain и за 85 млн. $ на мрежата Polygon. Tether за към 33 млн. $, които са били част от обира, са били замразени от емитентите си директно след набега.  

Атаката е най-мащабната акция в относително младата криптовселена, която се сблъсква с голям брой съществени провокации през последните няколко месеца.

Предварително разследване на Poly Network е открило, че хакерите са употребявали " уязвими места сред контракторите ". Този тип обири в региона на децентрализираните финанси са се трансформирали в главен проблем за вложителите. От началото на годината е имало няколко сходни набега, само че присвоените суми са били надалеч по-дребни. 

Кредиторът от сферата на децентрализираните финанси Blockchain Credit Partners и двама от висшите му мениджъри са били упрекнати през предходната седмица от щатската Комисия за скъпи бумаги и фондови тържища за набирането на 30 млн. щ. $ посредством хипотетични подправени предложения.   
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР