Хакери (предполага се руски) атакуваха сайта на българското Народно събрание

...
Хакери (предполага се руски) атакуваха сайта на българското Народно събрание
Коментари Харесай

Руски хакери блокираха сайта на българския парламент заради 100 стари БТР-а за Украйна


Хакери (предполага се руски) нападнаха уеб страницата на българското Народно заседание нощес. Пръв за това заяви депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев в своя фейсбук профил. Сайтът на парламента е недосегаем и досега – 9 ч. сутринта в събота.

Мирчев написа, че офанзивата е осъществена от съветски хакери заради предложението на депутати от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ България да изпрати на Украйна остаряла бронирана техника, която от дълго време към този момент не е нужна на жандармерията ни.

Депутатът разгласява фотография от телеграм канала NoName057(16). Там се оповестява, че България “е отстъпила на Украйна 100 единици бронирана техника ”, заради което против уеб страницата на българския парламент е употребена DDoS офанзива (отказ до достъп).

По-късно вечерта същият канал разгласи, че е нападнат и уеб сайтът на варненското пристанище, заяви Българска национална телевизия, само че не откри проблем с достъпа до него. При така наречен DDoS офанзива, в границите на къс интервал от време (около секунда) се генерират милиони поръчки за достъп до избран уебсайт за да блокират потреблението му.

NoName е съветска група, занимаваща се с DDoS, написа в личното им изложение в Телеграм. От изявленията в канала ѝ излиза наяве, че през последните месеци е атакувала уеб страниците на институции в редица европейски страни – Литва, Франция, Полша, Швейцария и други, тъй че не сме в неприятна компания, видяно от положителната страна.

Не за първи път уеб сайтове на български институции са под прицел. През април, още веднъж поради DDoS, краткотрайно нямаше достъп до уеб страниците на Министерския съвет и Висш съдебен съвет. Миналия ноември руската хакерска група KILLNET атакува уеб страниците на разследващите служби на България, Естония, Полша, Румъния и Молдова.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР