Хаитянски журналисти са били изгорени живи от банда в столицата

...
Хаитянски журналисти са били изгорени живи от банда в столицата
Коментари Харесай

Двама журналисти бяха изгорени живи от въоръжена банда в Хаити

Хаитянски публицисти са били изгорени живи от тайфа в столицата на страната Порт-о-Пренс в четвъртък, заяви CNN, базирайки се на източник от хаитянските сили за сигурност. Трети публицист е съумял да избяга.

Радио каналът Radio Écoute FM, основан в Монреал, удостовери, че един от неговите публицисти, Джон Уесли Амади, е бил погубен при нападението, до момента в който е бил на задание. В преднамерено официално съобщение от радиото оповестиха, че до момента в който е бил на терен журналистът е бил прострелян, след което е бил изгорял жив от въоръжени бандити сега, в който е правел репортаж. Неговата орис е последвал още един локален хаитянски публицист, който е взел участие при фотосите.
В Хаити отвлякоха цяла група американски мисионери
Група от 17 американски мисионери, която беше отвлечена в Хаити, изпрати известие по приложението WhatsApp с текст: " Моля, молете се з...
Прочети повече
В изказването на Radio Écoute FM се споделя, че медията осъжда този " безчовечен акт ", който съставлява тежко посягане против правото на живот изобщо и в частност на публицистите, изпълняващи професионалните си отговорности. Медията прекратява активността си до последващо разпореждане в символ на взаимност със фамилията на нейния сътрудник, се споделя още в изказването.

Атаките идват на фона на извънредно принуждение и утежняване на изискванията за сигурност в Порт-о-Пренс, при които съперничещи си групировки водят война между тях за надзор над града.

CNN напомня, че през юли предходната година президентът на Хаити Йовенел Моиз беше погубен по време на офанзива против частната му резиденция, оставяйки вакуум във властта, който задълбочи насилието, възходящата филантропична рецесия в Хаити поради пандемията от Covid-19.
Премиерът на Хаити оцеля при опит за ликвидиране
Въоръжени лица направиха несполучлив опит да убият хаитянския министър-председател Ариел Анри. Това се случи на събитие през уикенда по с...
Прочети повече
Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР