Хага. Холандската полиция заяви, че е арестувала най-малко 21 души

...
Хага. Холандската полиция заяви, че е арестувала най-малко 21 души
Коментари Харесай

AFP: Нови арести в Нидерландия след четвърта нощ на безредици, трансферират пациенти с Covid-19 в чужбина

Хага. Холандската полиция съобщи, че е арестувала минимум 21 души по време на четвърта нощ на вълнения поради ограниченията за битка с разпространяването на ковид, макар че обстановката се е успокоила доста, предава AFP .

Министър-председателят Марк Рюте осъди траялата няколко дни вълна на " чисто принуждение " от " идиоти " и предизвести, че има още ограничавания поради Covid-19.

Малки групи предизвикаха проблеми в градовете Зволе, Грьонинген и Розендал нощес, само че не в мащаба на насилието, което раздруса огромните градове през уикенда.

Полицията в северния град Зволе арестува 13 души, откакто разгласи изключително състояние, с цел да предотврати планувани вълнения, заяви локалната полиция в Туитър.

Заподозрените са арестувани за разнообразни закононарушения, в това число владеене на фойерверки, непокорство на полицейски заповеди и липса на документи за идентичност, заяви RTL.

Осем души бяха задържани в южния град Розендал, в това число трима за подпалване, заяви нидерландската национална организация ANP.

Полицията също се намеси, с цел да разбие банди от младежи в Грьонинген през вчерашния ден, ден след шумните митинги в северния град, заяви RTL.

Повече от 150 души към този момент са задържани в цялата страна по време на митингите против ограниченията поради ковид, които влязоха в действие на 13 ноември.

Насилието стартира в пристанищния град Ротердам в петък, когато четирима души бяха простреляни, откакто полицията откри огън по време на разгорещени борби с хвърлящи камъни протестиращи.

Демонстранти излязоха по улиците на Хага в събота, като засипаха полицията с фойерверки и подпалиха колела. Петима служители на реда са ранени.

Премиерът Марк Рюте сподели в понеделник, че схваща „ напрежението в обществото “, защто „ пандемията се проточва “, само че „ в никакъв случай няма да одобри, че идиотите употребяват чисто принуждение “.

Правителството му предизвести, че са евентуални спомагателни ограничения, в случай че няма признаци за спад в случаите от актуалните ограничавания, при които питейни заведения, кафенета, заведения за хранене и супермаркети затварят рано и хората са инструктирани да работят от у дома.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР