ХАГА, Холандия (АП) — Международен разследващ екип заяви в четвъртък,

...
ХАГА, Холандия (АП) — Международен разследващ екип заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Разследването на международно наблюдение установи, че Ислямска държава е използвала иприт при нападение през 2015 г. в Сирия

ХАГА, Холандия (АП) — Международен проверяващ екип съобщи в четвъртък, че следствието му на нахлуване през 2015 година в Сирия е разкрило „ рационални учредения да се счита “ че групировката „ Ислямска страна “ е употребила иприт, последното изобретение за потребление на токсичен газ и нервнопаралитични сътрудници в разтърсващата революция в Сирия.

Докладът на екипа за следствие и идентификация на Организацията за възбрана на химическите оръжия откри, че иприт, прочут още като сярна горчица, е бил употребен по време на офанзиви на 1 септември 2015 година, когато Ислямска страна нападна град Мареа.

Разследването „ откри, че химическият военен товар е бил разпрострат от артилерия от региони под контрола на ИДИЛ и че нито едно образувание с изключение на ИДИЛ не е имало средствата, претекстовете и опциите да разположи сярна горчица като част от нахлуване в Мареа “, се споделя в отчета, базирайки се на Ислямска страна в Ирак и Леванта.

„ Това е внезапно увещание на интернационалната общнос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР