Хаас осигури на Нико Хюлкенберг рестарт на кариерата му като

...
Хаас осигури на Нико Хюлкенберг рестарт на кариерата му като
Коментари Харесай

Как Щайнер отказа на Ферари и взе Нико

Хаас обезпечи на Нико Хюлкенберг рестарт на кариерата му като титуляр във Формула 1. 35-годишният немец към този момент описа по какъв начин и по кое време е решил още веднъж да се бори за място на стартовата решетка, само че по-интересен е механизмът, по който в Хаас са решили да заложат на него и да не продължат контракта на Мик Шумахер, който кара 2 години за отбора.

Според вестник Corriere dello Sport, шефът на Хаас Гюнтер Щайнер първо е трябвало да организира сериозна борба с Ферари, с цел да откаже водачите, които са му предлагани от италианците. Той е решил да се откаже от Шумахер, който така и така към този момент не е част от академията за млади водачи на Скудерията, само че незабавно по-късно от Маранело са му предложили Антонио Джовинацо и Роберт Шварцман. Като снабдител на задвижващи системи и сътрудник на Хаас, най-малко до неотдавна Ферари имаше право да дефинира единия водач на отбора, само че очевидно ситуацията към този момент е друго.

Според изданието, Щайнер е бил посъветван от шефа на Алфа Ромео Фредерик Васьор да заложи на Хюлкенберг. И в случай че се окаже, че тъкмо Васьор ще наследи Матиа Биното отпред на Ферари, то може да се окаже, че Щайнер, който от самото начало е работил с цялостната поддръжка на Джийн Хаас, не се е противопоставил на Ферари, а на Матиа Биното.
 Хюлкенберг самичък е потърсил Хаас през лятото Хюлкенберг самичък е потърсил Хаас през лятото
Другата връзка на Хаас с Ферари - актуалният механически шеф на отбора Симоне Реста, който беше даден “под наем ” от италианците, възнамерява да се върне в Маранело в деня след раздялата с Биното, само че към този момент е заречен на Щайнер, че първо ще приключи колата на отбора за идващия сезон.
 Ще напусне ли през днешния ден Биното? Ще напусне ли през днешния ден Биното?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР