Гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинес, който избяга от Софийския затвор

...
Гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинес, който избяга от Софийския затвор
Коментари Харесай

Духнали от Софийския затвор престъпници готвели страшен удар в Лисабон, часове преди това обаче...

Гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинес, който избяга от Софийския затвор през 2014 година, е арестуван в Португалия, написа " Телеграф ". Чужденецът дружно с група българи подготвял огромен удар на инкасо. От родното Министерство на вътрешните работи разбрали местонахождението на Мартинес и проектите му и подали информацията до сътрудниците си в Лисабон, в резултат на което е бил задържан.

Любопитен факт е, че той е работил и зад граница с българина, с койото дружно духнаха от пандиза - Николай Николов - Шатката, настояват източници от престъпния контингент зад граница. Смяташе се, че след бягството пътищата на двамата са се разделили. За момента обаче е закопчан единствено Мартинес, и то до момента в който се опитвал да задигне автомобил. Предполага се, че с него са щели да извършат огромния грабеж. Според осведомени през годините в конспиративност, чужденецът, дружно с българи са се занимавали с обири и грабежи.

Обирите с потребление на мощ бяха специалитет на Мартинес и в България. Чужденецът беше един от четиримата бандити, които през 2011 година пребиха и простреляха предприемач на пътя Велико Търново - Гурково. Извършителите му препречили пътя с кола и му взели 65 000 лв. фирмени пари.

Съучастникът му в бягството Николай Николов - Шатката е не по-малко рисков от Хосе. Нашенецът излежава 20-годишна присъда за разстрела на пернишкия наркоиграч Никиолай Христо - Хайо, който беше надупчен през 2008 година пред хотел в миньорския град. Именно той провел бягството напролет на 2014 година. Имал телефон в килията, с който безпроблемно уреждали всички елементи по изгубването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР