Гуверньорът на централната банка на Израел призова премиера Бенямин Нетаняху

...
Гуверньорът на централната банка на Израел призова премиера Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Израел трябва да ограничи разходите, за да избегне негативната реакция на пазара, предупреждава централната банка

Гуверньорът на централната банка на Израел прикани премиера Бенямин Нетаняху бързо да ограничи обществените разноски, предупреждавайки, че пазарите могат да реагират зле, в случай че държавното управление му не предприеме дейности за 210 милиарда Shk ( $58 милиарда) цената на войната.

Говорейки, когато Банката на Израел понижи референтния си лихвен % от 4,75 % на 4,5 % – първото му понижение от 2020 година насам – Амир Ярон сподели, че пазарната „ меродавност “ на държавното управление зависи от започването на ясни корекции на бюджета тази година.

„ Бих желал да кажа допустимо най-ясно: да не действаме в този момент, с цел да поправяме бюджета посредством съкращения на разноските, унищожаване на непотребни министерства и увеличение на приходите предвид на потребностите на войната евентуално ще костват на стопанската система доста повече в бъдеще “, сподели Ярон.

„ На пазарите резултатът на негативния отговор не постоянно е линеен “, добави той. „ Трудно е да се планува по кое време ще настъпи инфлексната точка, по кое време пазарите ще преоце...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР