Гумената настилка на детските площадки често е с високо съдържание

...
Гумената настилка на детските площадки често е с високо съдържание
Коментари Харесай

Учени: Гуменото покритие на детските площадки често е с високо съдържание на олово

Гумената настилка на детските площадки постоянно е с високо наличие на олово, заяви „ Ройтерс”, базирайки се на проучване на учени от Харвардския университет.

Учените са изследвали съществуването на олово в пръстта, в пясъка, в гниещи листа и в гумената настилка на 28 детски площадки в град Бостън. Количеството олово в гумената настилка постоянно било два до три пъти повече, в сравнение с в другите повърхности.

Високи стойности на олово имало и в пръстта. Затова пясъкът и листата са по-здравословна настилка за детска площадка, се споделя в обявата в сп. " PLoS ONE ".
Министерство на регионалното развитие: Затяга се контролът на детските площадки Предвижда се да се вършат по-сериозни инспекции на действието и стабилността на оборудванията за игра
Каучуковото покритие от ден на ден се ползва като настилка, защото е добър метод за предотвратяване на децата от пострадвания и за преработване на автомобилните гуми.

" Разбирането за изгодата и риска на другите материали ще способства за по-здравословен дизайн на детските площадки, " сподели Ник Ариско от учебното заведение по публично опазване на здравето " Т. Х. Чан " на Харвардския университет.

Учените избрали за проучването Бостън, тъй като от 2009 година до 2013 година при деца от няколко региона с невисок приход в града било открито нараснало равнище на олово в кръвта.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР