“Гугъл карти(Google maps)и“Уейз (Waze)временно деактивират данните за трафика на живо

...
“Гугъл карти(Google maps)и“Уейз (Waze)временно деактивират данните за трафика на живо
Коментари Харесай

Google maps и Waze временно спират данните за трафика на живо в Израел

“Гугъл карти ”(Google maps)и “Уейз ” (Waze)временно деактивират данните за трафика онлайн в Израелв миг, в който страната се приготвя за потенциалнаназемна инвазия в Газа, оповестява CNN.

" Както сме правили и преди в конфликтни обстановки и в отговор на разрастващата се обстановка в района, краткотрайно деактивирахме опцията да виждате в действително време информация за изискванията на трафика и натовареността от съображения за сигурността на локалните общности ", съобщи представител на Гугъл Maps.

Говорителят на Гугъл съобщи, че компанията се е съветвала с няколко източника, които включват районни и локални управляващи, с цел да направи тази оценка.

Гугъл обаче не заяви дали инструментите ще бъдат деактивирани в Израел, Газа, или и в двете страни. Също по този начин не се показва дали действието е по искане на Израелските отбранителни сили.

Компаниятапредприе сходен ход предходната година, откакто Русия нахлу в Украйна.

Гугъл Maps добави, че " всеки, който направлява до несъмнено място, към момента ще получава направления и ЕТА, които регистрират настоящите условия на трафика. "

Гугъл Maps и Waze в действителност имат един и същи притежател. Waze е благосъстоятелност на Гугъл от тъкмо 10 години. Дълго време приложенията се развиваха независимо, само че неотдавна интернет колосът стартира да сплотява екипите, да слива функционалности и други Макар към момента да не е доказано публично, това изглеждакато първи стъпки в сливане на двете приложения. Ако всички обичани функционалности на Waze бъдат непокътнати в Maps, това може и да не е необикновен проблем.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР