Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм е представила на американския

...
Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм е представила на американския
Коментари Харесай

Тръмп иска паметник редом с четиримата бащи на САЩ в Ръшмор

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм е показала на американския водач план за висока 1,2 м. статуя с неговото изображение на планината Ръшмор, оповестява " Ню Йорк таймс ". Монументът с ликовете на четиримата татко на Съединени американски щати се намира в нейния регион на ръководство.

По време на частен диалог в Овалния кабинет в Белия дом президентът е споделил с Ноъм концепцията за прибавяне на личния му барелеф към тези на Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн. Планината Ръшмор  е един тип знак на национализъм за американците - обичайните фойерверки тук слагат началото на тържествата в цялата страна за Деня на независимостта, 4 юли.

Миналата година асистент на Белия дом попита в офиса на губернатора на Южна Дакота какви са формалностите, нужни за прибавяне на скулптурен портрет към планинския скат, напомня " Ню Йорк таймс ". Когато Ноъм беше хазаин на Тръмп по време на честванията предишния месец, тя му показа 1,2-метров план на планината Ръшмор с барелефи на петима президенти - включително неговия лик. Три седмици по-късно губернаторът посети импровизирано Вашингтон и на среща с вицепрезидента Майкъл Пенс го увери, че тя няма да се кандидатира за неговия пост, в случай че Тръмп бъде избран отново за държавен глава на изборите на 3 ноември, показва още изданието.

Миналия месец Тръмп стана вторият президент на Съединени американски щати след Джордж Буш-старши, посетил планината Ръшмор в Деня на независимостта. Буш направи това посещаване през 1991 година Преди речта на президента над мястото за празнуване се организира боен авиационен церемониал: над планината прелетяха няколко стратегически бомбардировачи на Военновъздушни сили на Съединени американски щати В-1B Lancer, изтребители от аеробния екип на Военноморски сили и хеликоптери. Ноъм означи, че над 100 000 души са поискали да участват на събитието, само че са били обезпечени места единствено за 7,5 хиляди фенове поради коронавирусната пандемия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР