Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм затваря ресторантите на закрито, кината,

...
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм затваря ресторантите на закрито, кината,
Коментари Харесай

Калифорния се връща към мерките в извънредно положение

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм затваря заведенията за хранене на закрито, кината, зоологическите градини и музеите в няколко окръга, където живее към 70% от популацията на щата, поради разпространяването на ковид, заяви РИА Новости.
" Ковид-19 продължава да се популяризира с тревожни темпове. Отсега нататък в 19 окръга би трябвало да спрат да работят вътрешните салони на заведения за хранене, винарни, кина, фамилни центрове за отдих, зоологически градини, музеи, салони за игра карти. Баровете би трябвало изцяло да спрат да работят! ", написа губернаторът в профила си в Twitter.
Нюсъм предложи на жителите на щата да заобикалят скупчването на доста хора, да носят маски и да съблюдават отдалеченост. Според него през уикенда, когато страната чества Деня на независимостта, всички паркинги на държавни плажове в южната част на щата и в региона на залива Сан Франциско, ще бъдат затворени.
По-рано в Калифорния беше регистриран рекорден брой инфектирани с ковид за един ден. В понеделник щатът регистрира 6 667 нови случая на Ковид-19. Общо по време на пандемията в района коронавирусът е открит при повече от 220 хиляди души, 5980 пациенти са умряли.
В още 14 щата на Съединени американски щати губернаторите оповестиха, че няма да облекчават повече рестриктивните мерки поради възходящия брой случаи на Ковид-19.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР