Групировката Ислямска държава (Ид) даде обет да превърне Израел в

...
Групировката Ислямска държава (Ид) даде обет да превърне Израел в
Коментари Харесай

Ислямска държава избра Израел за основна мишена

Групировката Ислямска страна (Ид) даде обет да трансформира Израел в съществена цел на своите офанзиви, гласи аудио известие на нейния представител, огласено в понеделник.
Абу Хамза ал Курайши съобщи, че водачът на ИД Абу Ибрахим ал Хашими ал Курайши предизвиква бойците на групировката да стартират " нова фаза " и се зарече за огромни интервенции против Израел.
" Очите на бойците на халифата, където и да се намират, към момента са вперени в Йерусалим ", съобщи представителят в известието от 37 минути.
" И в идващите дни, по Божията воля, ще видите какво ви вреди и какво ще ви накара да забравите ужасите, които сте видели ", сподели Абу Хамза ал-Курайши, явно заплашвайки с бецпрецедентни офанзиви.
AFP не можа неотложно да удостовери достоверността на известието, само че записът беше оповестен по нормалните канали в обществените медии на джихадистката формация.
До предходната година ИД администрираше самопровъзгласен „ халифат “, разпростиращ се върху елементи от територията на Сирия и Ирак.
Поради военни интервенции на сирийските и иракските сили, подкрепени от съответните им съдружници, изкуственото държавно формирование се разпадна предходната година.
Ислямска страна към момента има капацитет към Ефрат и в свои скривалища в близките пустини, само че нейните разклонения в Африка и Азия също не престават да уголемяват офанзивите си.
Групировката също има наличие на Синайския полуостров в Египет, който граничи с Израел.
Говорителят на ИД съобщи, че водачът на джихадистите Курайши е " решен и насърчи братята си муджахедини във всички провинции, както и мюсюлманите по целия свят " да стартират " нова фаза ".
Този нов фокус „ е битката против евреите и възобновяване на това, което са откраднали от мюсюлманите, и това не може да бъде възобновено по различен метод, с изключение на посредством бойни дейности “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР