Групата на Световната банка ще има програми за ваксини в

...
Групата на Световната банка ще има програми за ваксини в
Коментари Харесай

Световната банка разширява финансирането за ваксини

Групата на Световната банка ще има стратегии за ваксини в 30 страни до края на април, подкрепени с към 2 милиарда $ финансиране, съобщи във вторник президентът на банката Дейвид Малпас.

Според него разширяването на търговията е от решаващо значение за възобновяване на разрастващите се страни.

Частното поделение на Световната банка - International Finance Corp, ще се намеси, за да запълни празнотата в търговията, оставена от банковия бранш, осигурявайки около 10 милиарда $ комерсиално финансиране и оборотен капитал от началото на рецесията, съобщи Малпас, представен от " `.

" Смятаме, че търговията ще бъде в основата на процеса на възобновяване “, сподели още Дейвид Малпас.

В края на предходната година президентът на Световната банка сподели, че програмата за имунизиране на институцията е на стойност 12 милиарда $ и е под формата на помощ за бедните и разрастващите се страни. инициативата е част от пакет на стойност 160 милиарда $, ориентиран към подкрепяне на тези страни да си обезпечат в точния момент ваксини, на първо място за хората, работещи на първа линия, като медици и представители на други специалности, а по-късно и на цялото население.

Парите от Световната банка ще бъдат предоставени безплатно или при извънредно облекчени условия.

В края на януари тази година Малпас оповести също, че се приготвят планове за финансиране, свързани със незабавна имунизация, в 21 страни в Африка, в това число Демократична република Конго, Етиопия, Нигер, Мозамбик, Тунис, Есватини и Кабо Верде.

Разходите за имунизиране на 60% от 1,3 милиарда души в Африка биха били сред 10 и 15 милиарда $, показват от Африканските центрове за надзор на болесттите.

Континентът е обезпечил 36% от потребностите си от ваксини, като 25% от дозите идват от самодейността Covax и 11% от обособена стратегия на Африканския съюз. Въпреки това обаче континентът изостава съществено във връзка с снабдяването с ваксини и процеса на имунизация спрямо по-богатите страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР