Групата на социалистите и демократите изгони заместник-председателя на Европейския парламент

...
Групата на социалистите и демократите изгони заместник-председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

S&D изгони заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли

Групата на социалистите и демократите изгони заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли с " неотложен резултат ", откакто я в профил от служба преди три дни след ареста ѝ в границите на следствие за корупция.

Партията също по този начин изиска Кайли да бъде отстранена от поста на заместник-председател по време на пленарната сесия тази седмица в Страсбург.Тя беше краткотрайно отстранена от тази роля след ареста ѝ в петък по съмнение в хипотетична " незаконна организация, корупция и пране на пари ".

Кайли е докладчик в сянка по Акта за кибер резистентност. Отговорността за преназначаването на докладчиците е на координаторите, съобщи Жауме Гийо, основен представител на Парламента.

Позицията на докладчика в сянка на Кайли е " по-неформална договореност в границите на групата ", тъй че не е належащо решението за такова предопределение да се утвърждава нито от координаторите, нито от останалите членове на комисията, сподели Гийо пред Politico.

Други членове се отдръпнаха от групата S&D или се отдръпнаха от парламентарните си функционалности.

Белгийският евродепутат Мари Арена съобщи, че краткотрайно ще се отдръпна от поста ръководител на подкомисията по правата на индивида на Европейския парламент, която е въвлечена в корупционния скандал с Катар. Полицията претърси офиса на парламентарния помощник на Арена в границите на следствието.

Белгийският евродепутат Марк Тарабела - чийто дом беше обискиран в събота вечерта - съобщи, че е " решил да се отдръпна в границите на групата на S&D ". Тарабела се отдръпна и от състава на делегацията на Парламента за връзки с Арабския полуостров.

Други членове на S&D, които са по-малко директно свързани със случая, също се отдръпнаха. Италианският евродепутат Пиетро Бартоло се отдръпна като докладчик в сянка по въпросите на визовата либерализация. Италианският евродепутат Андреа Козолино се отдръпна от поста координатор на S&D.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР