Групата на Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците

...
Групата на Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците
Коментари Харесай

Страните от ОПЕК+ в готовност да удължат свиването на добива на петрол

Групата на Организацията на страните експортьорки на нефт и съдружниците й (ОПЕК+) оповести през днешния ден посредством водача си - министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Абдел Азис бен Салман, че е подготвена да поправя настоящето си съглашение за ограничаване на производството на нефт, с цел да избегне нов спад на цените, съобщи Франс прес.
Трябва да сме подготвени да поправяме периодите на съглашението ни, в случай че е належащо, изясни принц Бен Салман във встъпителна тирада, излъчена директно в ЮТюб (YouTube), на месечното съвещание на министрите от ОПЕК +.
ОПЕК+ е заставен да прибегне към обилни съкращения на добива на недопечен нефт, с цел да се опита да се приспособи към намаленото търсене поради пандемията от Ковид-19 и да избегне спад на цените като този при започване на годината, напомня Българска телеграфна агенция.
Според настоящото съглашение настоящето евакуиране от пазара на 7,7 милиона барела дневно би трябвало да бъде понижено до 5,8 милиона барела от януари 2021 година.
Въпреки че имунизациите с над 90 % успеваемост, за които оповестиха лабораториите Пфайзер (Pfizer)/Бионтек (Biontech) и Модерна (Moderna), са като избавителен пояс за търсенето, някои пазарни наблюдаващи залагат на отсрочване на това намаление на съкращенията с от три до шест месеца, което евентуално ще бъде признато на идната среща на върха на картела и сътрудниците му на 30 ноември и 1 декември.
Абдел Азис бен Салман изрази задоволството си, че 99,5 % от признатите през април решения са спазени, като настоя още веднъж за нуждата членовете на картела да се придържат към квотите за произвеждане, които са им били избрани.
Днешното съвещание на министерския монтиторингов комитет приключи без рекомендации за нивото на редуциране на добива през 2021 година, оповестиха пред ТАСС два източника от участващите делегации
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР