Групата на Кауза България“ в пловдивския ОбС предлага Националната многопрофилна

...
Групата на Кауза България“ в пловдивския ОбС предлага Националната многопрофилна
Коментари Харесай

Общински съветници искат Националната детска болница да е в Пловдив

Групата на „ Кауза България “ в пловдивския Общински съвет предлага Националната многопрофилна детска болница да се построи в Пловдив, заяви БНР. Съветниците ще внесат предлагането си като изключителна точка в дневния ред на съвещанието си в четвъртък.

„ Още през 2019 година в предизборната стратегия на „ Кауза България “ беше заложена тази концепция за построяването на такава детска клиника в Пловдив. Сега съответният мотив за предлагането ни стана изявлението на здравния министър, че Пловдив също е евентуално място за построяването на сходна болница. Смятаме, че градът ни има стратегическо състояние и е уместно място за създаване на такова здравно заведение тук “, общинският консултант Румяна Толова.

По думите й в Пловдив ще се откри уместно място за такава болница и то евентуално ще е в крайните квартали, където ще има по-големи благоприятни условия за паркиране. За това от „ Кауза България “ ще разчитат на кмета и стопанския му отдел да посочат нужния имот след осъществяване на нужната социална полемика.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР