Групата на ГЕРБ/СДС изрева в Европарламента, че загубилият преди два

...
Групата на ГЕРБ/СДС изрева в Европарламента, че загубилият преди два
Коментари Харесай

ГЕРБ ревна в Брюксел като дете, преди да го набие майка му

Групата на ГЕРБ/СДС изрева в Европарламента, че изгубилият преди два месеца властта Бойко Борисов е станал жертва на политическа принуда от страна на " прокремълския президент Румен Радев " и неговото служебно държавно управление. Евродепутатите на управленския доскоро тандем  до сътрудниците си от всички политически групи в Брюксел, с цел да ги привлекат за групов отпор против методите, " употребявани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си съперници " в България.

Текстът е цялостен с етикети като " комунистическа тирания ", " трудови лагери ", " гибел ", " милиционерска изразителност ", " съветска шпионска мрежа " и прочие Целта му е да показа България като застрашена от комунистическа реституция и прокремълски завой, с цел да задейства на Запад антикомунистически и антируски рефлекси. Борисов, поради който страната ни се окичи с облика на най-корумпираната в Европа, се пробва да се укрие в последния си утопичен бункер - антикомунизма, за да не дава отговор пред българското и европейското правораздаване за дебели пачки и злато в спалнята, хасиенди в Барселона и другаде, както и разхитени еврофондове. Ден преди да проработи Европейската прокуратура някогашните ръководещи в България сметнаха за належащо да се престорят на подложени на политически тормоз, а не на осветление поради корупция на високо ниво. Служебното държавно управление още не е извадило нескрито техните огромни далавери, а те предплатено ореваха Брюксел като дете, което знае, че е отговорно и че му следва тягост от страна на майка му.

Борисов сложи на огромно тестване съпартийците си в Европейската национална партия, които се стъписаха по какъв начин да му изразят обществено състрадание, откакто Съединените щати поименно назоваваха олигарси, оплетени в корупционна симбиоза с " един политически водач ". А името на водача оставиха на досетливите.

Цветистият език в писмото

демонстрира, че е дело на книжовник или най-малко е въодушевено от книжовник. Авторът не е посочен, само че в групата на подписалите го единственият книжовник е Александър Йорданов от ГЕРБ. Той безспорно има максимален опит в такива извършения, тъй като е от старите политици на Съюз на демократичните сили, които проправиха път до европейските институции на жалби от политически съперници. Когато първото държавно управление на Съюз на демократичните сили се смъкна от власт през 1992 г. по самодейност на премиера си Филип Димитров, неговите съпартийци потеглиха в отчаянието си да търсят в Европа отмъщение против България (тогава Александър Йорданов бе ръководител на Народното събрание). Със същата като през днешния ден изразителност те настояваха в Съвета на Европа (единствената европейска организация, където страната бе призната току-що) да стартира мониторингова процедура над България. Воплите им против държавното управление на Любен Беров, а по-късно и на Жан Виденов, бяха толкоз сърцераздирателни, че в действителност поради България Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) измисли мониторинг за новоприетите страни, с цел да ги управлява по какъв начин съблюдават обещанията си за участие. Парадоксът е, че той стартира да работи, когато Жан Виденов се провали и на власт пристигна държавно управление на Съюз на демократичните сили начело с Иван Костов. Той изсърба цялата попара, надробена от неговата партия, тъй като трябваше годишно да дава пояснения пред наблюдаващите на ПАСЕ Дейвид Аткинсън (британски консерватор) и Хенинг Гелерод (датски социалдемократ) за погазването на демократичните правила при собственото му ръководство. След него мониторингът се трансформира през 2001 година в постмониторингова процедура (въведена отново поради България), която продължава и до през днешния ден. Благодарение на нея страната ни стана европейски доайен на следените от ПАСЕ страни с непълноценна народна власт.

Неродената по това време партия ГЕРБ е почтена за старите изяви на Съюз на демократичните сили и техните последствия, само че можеше в случай че не от техните уроци

да почерпи мъдрост от личния си опит

Тя пристигна на власт през 2009 година и незабавно попадна в мониторинговата процедура на Европейския съюз, въведена поради държавното управление на Сергей Станишев и търпяната от него корупция на високо ниво и организирана престъпност. Бойко Борисов пое по пътя на Иван Костов, само че го извървя три пъти, тъй като европейският мониторинг го съпътстваше не в един, а в три мандата. Той също не е завършил изцяло, а се трансформира в нова процедура за върховенството на закона, която освен България (и Румъния) към този момент обгръща всички страни. В нейния арсенал няма политически сантименти, на каквито разчитат писмописците от ГЕРБ/СДС, а следи дали страните имат задоволително надеждна правосъдна система, с цел да подсигуряват, че управническите им среди не разграбват европарите. Затова се прави връзка сред върховенството на закона и еврофондовете. Досегашната липса на такава връзка, да вземем за пример, се видя в чекмеджето на Бойко Борисов, където пачки с банкноти от по 500 евро се намираха без законни учредения, т.е. там не действаше върховенството на закона.

Доскорошният отговорник в държавното управление на Бойко Борисов за еврофондовете Томислав Дончев даде вярна оценка на писмото на ГЕРБ/СДС:  " Това е бистрота. Нека сътрудниците ни в Европейския съюз, другите политически групи в Европейския парламент, да са осведомени като най-малко с позицията на нашата група евродепутати или със обстановката в страната “. той обаче не посмя да направи крачката

от " бистрота " към " осветление "

Запитан за раздадените от държавната Българска банка за развиване нисколихвени заеми за 1 милиарда лева на 8 компании на олигарси, Дончев направи противоположен завой: " Дълбоко нямам доверие, че за 3-4 дни или за седмица някой може да осветли или да направи притежание на обществеността какво се е случвало в една банка “. Вероятно вярата на функционерите на ГЕРБ е, че са замели добре следите си и служебното държавно управление няма да има време да ги разкрие.

Съставителите на писмото са били много лекомислени, настоявайки за бистрота. Евросъюзът в действителност би трябвало да изостри вниманието си към България, а не да го приспива, както стана по времето на Комисията на Жан-Клод Юнкер, който от взаимност с " приятеля " Борисов бе подготвен да спре Механизма за съдействие и инспекция в края на мандата си. Новият механизъм за върховенството на закона, комбиниран с пуснатата в деяние европейска прокуратура, би трябвало да компенсира недостига на работещо правораздаване в България или най-малко да й помогне да стартира да се измъква от блатото на престъпния преход.

Дошло е време Борисов да бъде изкаран на европейски показ, с цел да затвори скобата на мутрокрацията в най-новата българска история. Европейската прокурорка Лаура Кьовеши към този момент насочи апел към жителите да й изпращат сигнали даже на родния си език и даде обещание скоро да дойде в България. А Мониторинговата група на Европарламента към Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи реши ден след разгласяването на американските наказания да изпрати у нас задача през септември-октомври. Европа изостана доста от Съединени американски щати в разобличаването на корупцията в България и ще би трябвало да се погрижи за личния си облик, тъй като става дума за проблематичен член на Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР