Групата Колдплей“, Били Айлиш и Ед Шиърън са сред звездите,

...
Групата Колдплей“, Били Айлиш и Ед Шиърън са сред звездите,
Коментари Харесай

Световни звезди ще пеят за климата и ваксините

Групата „ Колдплей “, Били Айлиш и Ед Шиърън са измежду звездите, подкрепили ден на концерти в голям брой градове на 25 септември, с цел да покачат осведомеността по отношение на изменението на климата, бедността и разпространяването на ваксини.

Проектът Global Citizen Live ще продължи 24 часа и ще бъде прожектиран по целия свят посредством малките екрани и обществените мрежи. Първите оповестени концерти онлайн са в Ню Йорк, Париж и Лагос, където публиката ще може да слуша любимците си онлайн при съответни противоепидемични ограничения. 

Към Айлиш и британската група „ Колдплей “ в нюйоркския Сентрал парк ще се причислят Дженифър Лопес, Камила Кабейо, Шон Мендес и Бърна Бой. Шиърън ще бъде главната фигура на френския концерт, където ще го поддържат още Black Eyed Peas, Doja Cat и HER. Африканската звезда Феми Кути ще оглави осъществяването в Нигерия. Очаква се още места и актьори да бъдат оповестени през идващите седмици. Многобройни други актьори като BTS, " Металика ", Андреа Бочели и The Weeknd също ще включат в събитието онлайн или на запис. 

„ На шест континента артистите ще насърчат жителите да изискват от държавните управления, огромните корпорации и филантропите да работят дружно, с цел да защитят планетата “, се споделя в изказване на неправителствената организация Global Citizen. В него се загатва още, че задачата се концентрира „ върху най-спешните, взаимосвързани закани, които удрят най-тежко бедните - изменението на климата, справедливостта при разпределение на имунизациите и глада “. Събитието е замислено да съвпадне с Общото заседание на Организация на обединените нации през септември и да подтикне към дейности на Г-20 идващия месец.

От Global Citizen обявиха, че незабавно желаят да бъдат засадени един милиард дървета, а в най-бедните страни да бъдат доставени един милиард ваксини против COVID-19 и храна за 41 милиона души, които са на ръба на глада.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус поддържа акцията, като съобщи в изказване: " Сега сме изправени пред двустепенна пандемия – на имащи и нямащи. Над 75 % от над 4 милиарда дози, приложени досега, са се случили единствено в 10 страни. Не можем да пренебрегнем това жестоко неравноправие или да останем незаинтересовани
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР