Група украинци са на почивка в курорта Сапарева баня, като

...
Група украинци са на почивка в курорта Сапарева баня, като
Коментари Харесай

Украинци на почивка в Сапарева баня не търсят помощ от общината

Група украинци са на отмора в курорта Сапарева баня, като тръгнали безусловно часове преди съветската военна инвазия в страната им, сподели кметът на Общината Калин Гелев. Те са на лични разходи и евентуално няма да бързат да се връщат в родината си, добави Гелев.

Други украински жители в Кюстендилския район няма пристигнали на този стадий, разгласи регионалният шеф Катя Димитрова, която разговаряла с шефовете на Гранична полиция в града.

Групата украинци избира курорта Сапарева баня и идва всяка зима, отсяда в къща за посетители, сподели кметът Калин Гелев.

„ Не че бягат от войната, непрекъснато си избират дестинацията, те постоянно идват. Съдействие и помощ не са желали, те очевидно са платежоспособни тези семейства… Всяка зима идват. Сега очевидно ще останат за по-дълго. “

Повечето общини в Кюстендилския район имат подготвеност, само че и проблеми по приемането вероятно на бежанци от войната в Украйна, сподели регионалният шеф Катя Димитрова.

„ Проблем е на всичките общини изхранването, ще бъде изхранването вероятно на бежанците. Мислят, че без държавна помощ няма да се оправят общините. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР