Група учени от Калифорния разработи метод за производство на шоколад,

...
Група учени от Калифорния разработи метод за производство на шоколад,
Коментари Харесай

Ще остане ли нещо истинско: стартъп ще създава лабораторен аналог на шоколада

Група учени от Калифорния създаде способ за произвеждане на шоколад, отгледан в лабораторни условия, оповестява The Atlantic. Стартъпът, наименуван California Cultured, употребява развой, подобен на този при развъждането на месо в лабораторни условия, с цел да сътвори устойчива и евтина опция на обичайния шоколад.

Но какви са аргументите за това?

Компанията изолира обособени кафези от какаови растения и ги храни с хранителни субстанции, до момента в който те доближат няколкостотин грама. След това клетките ферментират, пържат се и се натрошават във тип на шоколадови плочки. Полученият артикул на усет доста прилича усета на същинския шоколад, защото по-голямата част от аромата му постъпва вследствие на преработката на какаови зърна.

Отглежданият в лаборатория шоколад има за цел да реши някои от екологичните и етични проблеми, свързани с обичайното развъждане на какао. Веригата за доставки на какао е нежна, като по-голямата част от какаото се отглежда в екваториалните страни - Африка, Южна и Централна Америка. Изменението на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР