Група студенти от Париж, които изучават архитектура, посети Етнографски музей

...
Група студенти от Париж, които изучават архитектура, посети Етнографски музей
Коментари Харесай

Студенти по архитектура в Париж посетиха Етъра в Габрово

Група студенти от Париж, които учат архитектура, посети Етнографски музей навън „Етър“, с цел да се запознае със строителните обичаи от времето на Българското Възраждане.

Младите хора са представители на доста страни, ситуирани на разнообразни континенти.

„Прекрасно място, което за нас изпълва в задоволителна степен разбирането за просвета.“, сподели ръководителката на групата Мария, до момента в който разглеждаше музея навън край Габрово.

Джонатан, един от студентите, описа, че във Франция има място, което е направена по сходен метод. Това е средновековна цитадела, в която се практикуват разнообразни занаяти. Построена е за към 15 години и Джонатан е имал опция да види по какъв начин се случва това.

Студентите демонстрират интерес към всичко, обвързвано с музея „Етър“ и изключително ги впечатлява обстоятелството, че другите занаяти и действия могат да бъдат следени през цялата година.
„Тук се демонстрира по какъв начин са правени нещата в далечното минало. Този музей съумява да резервира наследството от предишното, да показа една фактически, която към този момент не съществува в този си тип.“, разяснява Алесандро от Италия.

Емилияно от Уругвай споделя, че ЕМО „Етър“ е един прелестен музея, какъвто в страната му няма.
„Нашите места, които демонстрират остарели занаяти, са разнообразни, само че и занаятите ни имат разлики от вашите.“, открива след половин час разходка им „Етър“-а Емилияно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР