Група режисьори и актьори създават Движение за култура, като конкретният

...
Група режисьори и актьори създават Движение за култура, като конкретният
Коментари Харесай

Актьори и режисьори създават Движение за култура заради кризата в Народния театър

Група режисьори и артисти основават Движение за просвета, като съответният мотив е рецесията в Народния спектакъл и неналичието на съответно законодателство в културните институции.

То ще бъде показано от режисьорите Лилия Абаджиева и Костадин Бонев и актьорите Валери Йорданов, Албена Колева, Камен Донев и Никола Додов. В известие до медиите те декларират, че разрушителната рецесия в Народния спектакъл е оголила до край проблемите в културните институции.

Основната им цел е основаване на професионално законодатество, което да прави неосъществим персоналния или колективен произвол и да обезпечи рамка за деяние на тези, поради които тези институции съществуват, а точно създателите. Напрежението в Народния спектакъл ескалира месеци наред, като се стигна до уволнението на основния режисьор Александър Морфов.

Основният спор беше сред Морфов и някогашния към този момент ПР на институцията Велислава Кръстева. След уволнението на Морфов последваха и митинги в негова поддръжка с искане за оставката на шефа Васил Василев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР