Група от над 20 нелегални мигранти от Близкия Изток бе

...
Група от над 20 нелегални мигранти от Близкия Изток бе
Коментари Харесай

Екшън в час пик: Три патрулки преследват черен софийски „Мерцедес“ по улиците на Бургас, а накрая… СНИМКИ

Група от над 20 незаконни мигранти от Близкия Изток бе арестувана след следващата гневна гонка с полиция, която за благополучие приключи без жертви и потърпевши, написа „ Флагман “. 

Каналджията е управлявал черен бус Мерцедес със софийска регистрация. По непотвърдена информация той е пътувал към Бургас от Турция. Направен е опит да бъде спрян на КПП-то на „ Пода “ преди входа на морския град, само че отказал да се подчини на полицейското предписание и е опитал да избяга.

Следва следващата гонка, присъединила три екипа на полицейски чиновници от разнообразни районни ръководства, която завършва в бургаския жк „ Братя Миладинови “ – в тупика на ул. „ София “, който се намира сред блоковете 42 и 47.

Изглежда каналджията не е подозирал, че тази права е затворена и е бил приклещен от униформените.

Впечатление прави, че мигрантите, които към този миг биват разпитвани и обискирани от униформените чиновници, са най-вече млади мъже, измежду тях има и дами с деца и по-възрастни хора.

Шофьорът е задържан.

Ужасяващият екшън по знамение не провокира тежко ПТП с потърпевши и починали. Контролният пункт по основния път от Созопол към Бургас безусловно е бил облетян от буса. Водачът му не се е подчинил на униформените и не е спрял за инспекция в колоната. Преследването е траяло до входа на Бургас.

При кръговото кръстовище към 17 ч. натоварването е пиково поради прибиращи се хора към кв. Крайморие и жк „ Меден рудник “. Отделно поради сезона трафикът е претрупан.

Претъпканият с чужденци бус минава през главните пътни артерии – по бул. „ Тодор Александров “, към този момент следван от две патрулки, а наличните свободни коли на другите две ръководства също се спускат да ги пресрещнат.

В паниката каналджията е желал да стигне до изхода на Бургас за Автомагистрала „ Тракия “, само че вместо да поеме от кръговото кръстовище „ Трапезица “ към УМБАЛ-Бургас или към ул. „ Крайезерна “, той се е забил в жк „ Братя Миладинови “ и по този начин е бил приклещен от служителите на реда.

На място не престават огледите.

Малко по-късно от бургаската полиция оповестиха, че две бременни дами и едно момиче от буса с незаконни мигранти са настанени в УМБАЛ-Бургас.

Зад кормилото на транспортното средство е бил 28-годишен афганистанец. С него се придвижвали общо 28 незаконни мигранти, от които 12 мъже, 7 дами и 9 деца на друга възраст. Две от дамите били очевидно бременни – прегледани са от екип на ЦСМП и откарани в УМБАЛ-Бургас, където са настанени в поделение „ Патология “. Заедно с тях е настанено и едно дете – щерка на една от бременните дами.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Второ районно управление (на МВР).

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР