Група от много уважавани футболни хора написа отворено писмо до

...
Група от много уважавани футболни хора написа отворено писмо до
Коментари Харесай

Пирамидата на английския футбол е пред разрушаване

Група от доста уважавани футболни хора написа отворено писмо до държавното управление на Англия, в което предизвестява, че пирамидата на британския футбол е пред разрушение.

Сред подписалите писмото са някогашните ръководители на Футболната асоциация Грег Дайк и лорд Трийзман, съсобственикът на Съндърланд Чарли Метвен и някогашният състезател Роби Савидж. Почти всички клубове от Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 (Английската фуболната лига) търпят големи загуби от затварянето на стадионите поради рецесията с ковид, която стартира с локдауна през март.

Те се надяваха стадионите да бъдат отворени от 1 октомври, само че преди дни управляващите във Англия се отхвърлиха от това. Решението което ще лиши по-малките тимове от главната част от приходите им.

" За да съумеят да преживеят зимата и да продължат да се състезават, клубовете ще би трябвало трябва да бъдат обезщетени за пропуснатите облаги от продажба на билети ", обръщат се видните функционери към Оливър Доудън, секретар по Културата и спорта.

" Не би трябвало да бъде отговорност само на Висшата лига да взема решение проблемите, които изникват от ръководството на държавното управление. С тези решения доста клубове няма да бъдат в положение да посрещнат разноските си. Това може да докара освен до изгубването на клубовете от едно историческо общество, само че и до края на цялата футболна лига, която съществува от повече от 100 години ", написа още в писмото до английските управляващи.
 Юрген Клоп смята, че богатите клубове би трябвало да оказват помощ на дребните
Юрген Клоп смята, че богатите клубове би трябвало да оказват помощ на дребните

" Най-нормалното нещо е хората в по-изгодна позиция да оказват помощ на хората в затруднено състояние "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР