Група H събира отборите на Австралия, Канада, Литва и Сенегал.

...
Група H събира отборите на Австралия, Канада, Литва и Сенегал.
Коментари Харесай

Мондиал 2019 - група H

Група " H " събира тимовете на Австралия, Канада, Литва и Сенегал. По-известна като “групата на смъртта”, и четирите тима ще дадат всичко от себе си за продължение напред, само че казусът е, че тимовете, които имат правото да продължат присъединяване си, са единствено два.

Тук би трябвало да разгърнем по-обстойно тематиката за тимовете. Литва, полуфиналисти от 2014-та, ще употребяват добре уравновесен тим от опитни играчи и младоци, които ще би трябвало да понесат напрежението върху плещите си. Йонас Валанчунас, Домантас Сабонис, Йонас Мачиулис и капитана Мантас Калниетис са част от имената на добре сработената литовска селекция. Със сигурност балтийската страна няма да се задоволи само с присъединяване в групата, а ще преследва продължение в по-напредналата фаза на шампионата.

Австралия също не са за подценяване. Само няколко дни по-рано “кенгурутата” победиха тима на Съединени американски щати след невероятни осъществявания в основните минути на Пати Милс. Освен него австралийците идват с Арън Бейнс, Джо Ингълс, Матю Делаведова, Андрю Богът и Мич Крийк. Това е едно от най-силните генерации на австралийския баскетбол, а бойният им темперамент ще ги поведе напред в идващите три борби от груповата фаза.

Звездата на групата - Йонас Валанчюнас

Литовският център, състезаващ се за Мемфис Гризлис в НБА, ще бъде най-голямата звезда в състава на Литва. Исполинът, висок 213 см, разполага с извънредно доста опит, а водачеството му би трябвало непрекъснато да стимулира тима на Литва.

Най-перспективен състезател - Домантас Сабонис

Синът на легендата Арвидас Сабонис идва в Китай след необикновен сезон в НБА. Тежкото крило на Индина Пейсърс приключи сезона с 14.1 точки и 9.3 битки за едвам 24.8 минути приблизително, стреляйки по 59% от полето и 52% от тройката. Шансовете на литовците се усилват тъкмо поради неговия напредък.

Ключов мач - Литва против Австралия

Австралия води в директните конфликти против Литва, а последната им победа е в груповата фаза на Световното през 2014-та. Все отново, много неща се трансформираха в последните 5 години, което разрешава на литовците да излязат с едни гърди напред и да вземат реванш за загубата си.

Канада също не трябва да се отписват. Те идват с нелош състав, включващ Кевин Пангос, Кори Джоузеф, Кем Бърч и Кайл Вилджър. Пангос, който завоюва два пъти шампионата на Литва с екипа на Жалгирис, ще се изправи против старите си познайници. Сенегал наподобяват като новобранци в групата, само че водени от Морис Н’Дур и Хамади Ндиае, могат също да създадат живота на любимците тежък.

Мачовете от групата стартират в неделя. Канада и Австралия се изправят от 10:30, а Сенегал и Литва ще стартират от 15:30. ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР