Група граждани настояват чрез петиция в интернет Емил Кошлуков да

...
Група граждани настояват чрез петиция в интернет Емил Кошлуков да
Коментари Харесай

Искат оставката на Емил Кошлуков и чрез петиция в интернет

Група жители упорстват посредством петиция в интернет Емил Кошлуков да си подаде оствката като програмния шеф на Българска национална телевизия 1 след провокативното му държание в ефир.

На 9 февруари програмният шеф на Българска национална телевизия 1 Емил Кошлуков сподели междинен пръст, до момента в който водеше предаването си "Още от деня ". Кошлуков показва неприличния жест на два пъти по време на предаването с въпроса "Този знак ще се прави ли по този начин начело ", заложен към единия от гостите в студиото - Борислав Сандов от "Зелените ". Кошлуков имаше поради следващия митинг за избавяне на Пирин от четвъртък вечер, който стигна и до Българска национална телевизия, където беше поискана и неговата оставка.

В неделя от Българска национална телевизия оповестиха, че Кошлуков ще бъде осъден и ще се извини обществено поради неприличните жестове. По-рано вечерта към 30 души се събраха на митинг пред постройката на публичната медия с искане за оставка.

Ето цялостния текст на петицията:

До: Генералния шеф на Българска национална телевизия господин Константин Каменаров и членовете на Управителния съвет на Българска национална телевизия господин Валери Запрянов, госпожа Василена Матакева, госпожа Зина Трифонова, господин Антон Андонов

Уважаеми господин Каменаров,

уважаеми членове на Управителния съвет на Българска национална телевизия,

като жители сме мощно обезпокоени от назначението на господин Емил Кошлуков за програмен шеф на Българска национална телевизия и водещ на предаването "Още от деня " по БНТ1. Сигурни сме, че той е назначен на тези длъжности след напън върху вас от страна на ръководещата коалиция. Действията и държанието на господин Кошлуков като програмен шеф и водещ изцяло оправдават нашето безпокойствие. Доказателство за заплахата, която Емил Кошлуков съставлява за публичната телевизия и за демокрацията в България са както неговата персонална история в политиката и медиите в България, по този начин позициите на Продуцентския съвет на дирекция "Информация " на Българска национална телевизия и на екипа на предаването "Денят стартира с просвета " след неговите дейности в Българска национална телевизия.

Действията на господин Кошлуков като програмен шеф и представянето му като водещ нарушават Чл. 5 (2) и са в несъгласие с Чл. 6 (2) и (3) от Закона за радиото и малкия екран, както и с правилата за Редакционна самостоятелност и за Обществен интерес, написани в Етичния кодекс на българските медии.

Настояваме Емил Кошлуков да бъде неотложно отхвърлен от поста програмен шеф на Българска национална телевизия и позицията на водещ в предаването "Още от деня " по БНТ1.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР