Група големи руски ИТ компании, включително VK, Yandex, Sberbank и

...
Група големи руски ИТ компании, включително VK, Yandex, Sberbank и
Коментари Харесай

Русия създава нова мобилна операционна система

Група огромни съветски ИТ компании, в това число VK, Yandex, Sberbank и Rostelecom, имат намерение да разработят лична операционна система, основана на Android. Освен това ще бъде показана и платформа, която може да размени Гугъл Mobile Services (GMS).
За задачата ще бъде основана взаимна компания.
Новата Оценка за съвместимост ще употребява обществено наличното ядро ​​на Android, като за нея ще бъде основана различна платформа, предоставяща мобилни услуги вместо Гугъл Mobile Services.
Тази операционна система ще е предопределена за необятен кръг консуматори, до момента в който Aurora OS, рекламирана от Rostelecom, е най-вече за корпоративни клиенти.
Според източници от промишлеността към момента не е подписано публично съглашение, само че фирмите са подготвени да го подпишат. В същото време Rostelecom ще продължи да развива Aurora за корпоративния и обществения бранш.
Комерсант отбелязва, че съветските управляващи в действителност следват пътя на Huawei. След като фирмите, по самодейност на американските управляващи, отхвърлиха да си партнират с Гугъл още през 2018 година, тя стартира да създава личен план HarmonyOS със лични услуги и магазин за приложения.
Според източниците на Комерсант стартирането на платформа за мобилни услуги, основана на Android, ще бъде по-лесно, в сравнение с потреблението на разработки, основани на операционната система Aurora, изключително откакто магазинът за приложения RuStore към този момент е стартиран от VK.
Твърди се още, че основаването на екосистема, основана на Android, ще коства „ в пъти по-евтино “ от плана на Rostelecom, а актуализирането му ще бъде доста по-лесно заради съществуването на нов програмен продукт на уеб страницата на Гугъл. Според някои отчети създаването на операционна система, основана на Android, ще отнеме не повече от година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР