Група богати технологични гурута, сред които главният изпълнителен директор на

...
Група богати технологични гурута, сред които главният изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Мъск предлага синтетични утроби, които да заместят човешките майки


Група богати софтуерни гурута, измежду които основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, съоснователят на Ethereum Виталик Бутерин и основният изпълнителен шеф на стартъпа Gumroad Сахил Лавиня, провокираха потрес, като предложиха да се сътвори нещо, което беше оприличено на протичащото се в " Матрицата ".

Предприемачите оферират да се употребяват " синтетични утроби ", които да заместят човешките майки , в опит да се " отстрани огромното задължение на бременността " , откакто милиардерът Илон Мъск изрази опасения за " демографски срив ".

Основателят на SpaceX и последовател на концепцията за колонизиране на Марс, изригна в серия от туитове във вторник, изразявайки угриженост по отношение на наклонността за понижаване на раждаемостта , като съобщи, че в случай че на Земята няма задоволително хора, " то несъмнено няма да има задоволително за Марс ".

Повод за мненията му стана отчет на Националния център за здравна статистика, в който се показва, че броят на родените в Съединени американски щати бебета е намалял с 4% през 2020 година спрямо миналата година. Според предварителните данни общият коефициент на плодовитост е 55,8 раждания на 1000 дами на възраст от 15 до 44 години, което е следващият рекордно невисок индикатор.

В отговор на туитовете на Мъск, роденият в Ню Йорк индийско-американски софтуерен бизнесмен Сахил Лавиня, създател и основен изпълнителен шеф на стартъпа Gumroad, отговори, че хората би трябвало да влагат в технологии, които вършат раждането " по-бързо/по-лесно/по-евтино/по-достъпно. Синтетични утроби и така нататък ".

Милиардерът, създател на криптовалутата Ethereum, Виталик Бутерин, приветства концепцията за " синтетични утроби ", като показа графика, изследваща разликата в заплащането сред половете.

Забележките обаче провокираха комплициране в мрежата, като мнозина се чудят дали софтуерните мозъци не визират развъждането на деца като в " Матрицата ".

Според Организация на обединените нации международното население ще доближи 9,7 милиарда души през 2050 година и може да доближи своя пик от близо 11 милиарда души към 2100 г . Най-голямата част от този растеж на популацията обаче се чака да бъде в Африка, а останалата част от международното население ще стартира да се свива много преди края на века.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР