Група бивши представители на Републиканската и Демократическата партия в САЩ

...
Група бивши представители на Републиканската и Демократическата партия в САЩ
Коментари Харесай

Републиканци и демократи създават центристка партия в САЩ

Група някогашни представители на Републиканската и Демократическата партия в Съединени американски щати основават политическа партия, която съгласно тяхната визия би трябвало да се трансформира в третата политическа мощ в страната, заяви Ройтерс.

Новата партия се назовава " Напред " и ще се ръководи от предприемача и някогашен претендент за президент на Демократическата партия Андрю Йънг и някогашния губернатор на Ню Джърси Кристин Тод Уитман. Основателите му се надяват, че техният политически съюз ще се трансформира в жизнеспособна центристка опция на републиканците и демократите.

Създателите на партията считат, че главните им цели са " да вдъхнат нов живот на една обективна и просперираща стопанска система " и " да дадат на американците по-голям избор на изборите и по-голямо доверие в работещо държавно управление ".

Началният бюджет на партията ще бъде 5 млн. $. Новият политически съюз възнамерява да приключи регистрацията и да взе участие дружно с републиканците и демократите във всички 50 щата през 2024 година

Основателите на новото политическо придвижване считат, че " рекорден брой американци " желаят да основат трета политическа партия, която да предложи опция на раздробеното американско общество. Както отбелязва организацията, към момента не е ясно дали " Напред " ще може да окаже някакво влияние върху двупартийната политическа система в Съединени американски щати, а политическите специалисти са скептични по отношение на вероятностите на партията.

В Съединени американски щати има двупартийна система от средата на XIX век. Другите партии не играят забележителна роля в живота на страната и са малко известни на необятната общност, макар че има към 40 други национални политически сдружения на федерално ниво и още толкоз на районно ниво. Те са известни като " трети " или " дребни " партии, а техните претенденти на изборите се назовават " претенденти на трети партии ". Три от тях се считат за най-авторитетни: Конституционната партия, Зелената партия и Либертарианската партия. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР