Група американски сенатори подеха разследване, което да даде обяснение защо

...
Група американски сенатори подеха разследване, което да даде обяснение защо
Коментари Харесай

Американски сенатори искат разследване на лекарство, чиято цена е била увеличена 1400%


Група американски сенатори подеха следствие, което да даде пояснение за какво цената на противотуморното лекарство “Ломустин ” се е нараснала в Съединени американски щати с 1400% от 2013 година насам. За информация, през 2013 година една капсула от лекарството е коствала 50 $, а сега тя се продава за близо 670.

По данни на американския вестник „ Хил “, сенаторите са изпратили до ръководителя на производителя „ Три-Сорс Фарма “ Робърт Дикричи писмо, в което упорстват да схванат повода, заради която цената на медикамента е скочила толкоз внезапно за последните няколко години, както и какъв дял от продажбите получава самата компания.

В писмото си депутатите желаят от Дикричи и информация по отношение на индустриалните разноски за изработката на хапчетата, както и цялата вътрешна преписка в компанията, обвързвана с разискването на въпроса. Освен това сдружението е длъжно да даде листата на всичките си артикули, чиято цена е била увеличена с най-малко 200% в границите на една година.

"Ломустин" се употребява още ог 1976 година за лекуването на болести като примитивен и метастатичен мозъчен израстък, лимфома (болест на Ходжкин), рак на стомаха и червата. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР