Група агенции на ООН призоваха за хуманитарно прекратяване на огъня

...
Група агенции на ООН призоваха за хуманитарно прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Войната между Израел и Газа: Агенциите на ООН призовават за прекратяване на огъня в Газа при пристигането на помощ

Група организации на Организация на обединените нации приканиха за филантропично преустановяване на огъня в Газа, защото изискванията на територията се утежняват.

Световната продоволствена стратегия (WFP) и Световната здравна организация (СЗО) бяха измежду петте организации, които описаха обстановката в Газа като " пагубна " в взаимно изказване.

Призивът на Организация на обединените нации за деескалация на спора идва, до момента в който Израел предизвестява за засилени удари против Газа.

В събота 20 камиона с филантропична помощ минаха от Египет за първи път от две седмици.

Но участниците в акцията споделиха, че помощта, която тече през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах, съставлява „ капка в морето “ от това, от което се нуждаем.

Преди войната към 500 помощи камиони дневно влизаха в Газа, сподели представител на ActionAid Palestine.

Значителна част от живеещите на територията - към 1,2 милиона души - към този момент са разчитали на помощ преди експлоадирането на неотдавнашния спор, съгласно Организация на обединените нации.

Израел стартира ответни въздушни удари против Газа след невиждано нахлуване на 7 октомври от военното крило на Хамас против Израел. Около 1400 души бяха убити освен това нахлуване - доста от които бяха в домовете си покрай Газа или на музикален фестивал в Южен Израел. убити през последните две седмици в Газа, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето.

Много се чака Израел да стартира сухопътна атака в Ивицата Газа, само че времето остава незнайно. Междувременно той сложи Газа под блокада, прекъсвайки главните доставки.

Доставката на помощ в събота включваше медикаменти, храна, вода и ковчези, само че не и гориво. < /p>

Агенциите на Организация на обединените нации подчертаха, че децата, бременните дами и възрастните хора са най-уязвими - и че съвсем половината от популацията на линията Газа са деца.

Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН), нейният Фонд за популацията (UNFPA) и Международният фонд за незабавна помощ на децата (Уницеф) показаха изказването дружно с WFP и СЗО.

Освен апелите за преустановяване на огъня, те споделиха, че е нужен " неотложен, безграничен филантропичен достъп в цяла Газа ", с цел да " разрешат на филантропичните участници да доближат до цивилни в потребност ".

Добавено е, че „ повече от 1,6 милиона души в Газа имат сериозна потребност от филантропична помощ “.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР