Грозни скандали и задкулисни интриги се вихрят в последните дни

...
Грозни скандали и задкулисни интриги се вихрят в последните дни
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Нова интрига! Киро и Асен извиват ръцете на Нинова, Слави и Христо Иванов - плашат ги с нови избори

Грозни кавги и подмолни интриги се вихрят в последните дни преди края на договарянията сред двамата харвардски аферисти Кирил Петков и Асен Василев, които сякаш водят диалози с Българска социалистическа партия, ДеБъ и Има Такъв Народ на Слави Трифонов за сформиране на постоянно държавно управление.

Двамата непрестанно си сменяли позициите както по тъй наречените политики, по този начин и за бъдещите министри и докарали възможните си бъдещи сътрудници от обединението " мол " съвсем до нервна рецесия.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от средите на договарящите.

В петък, когато преди старта на 47-о Народно заседание съдружното им съглашение сякаш трябваше да бъде подписано, лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е била подготвена да хвърли кърпата, да разкрие мръсните врътки на някогашните служебни министри на Румен Радев и да приключи всевъзможни диалози с тях. Калимерата тръгнала към неуспех още щом Нинова изгуби обещания пост на началник на 47-ия парламент и в този момент й търсят други постове, само че към този момент в държавното управление.
свързани новини84815преди 6 часа62604преди 3 часа
Най-ненадейно от ДеБъ също дадоха заден за директно присъединяване в бъдещото държавно управление и водачът на " Да, България " и някогашен правосъден министър от кабинета на Бойко Борисов - Христо Иванов, даже публично се отхвърли да става и предстоящ подобен макар предварителните настройки.

Причината за изострянето на тона в обединението " мол " били и директните закани на Петков и Василев, че в случай че другите не се съобразят с тяхното предпочитание, всички отиват на предварителни избори.

Според наблюдаващи на совалките към съставянето на постоянно държавно управление, Петков и Василев или просто се пробват да наложат волята си на останалите три политически сили както за политиките, по този начин и за министрите, или съзнателно желаят да провалят договарянията и съставянето на постоянно държавно управление в сгода на орисника си Румен Радев.
свързани новини43048преди 2 часа
Колкото и да се прави на заинтригуван от сформирането на постоянен кабинет, още преди месец се заприказва, че самият Радев е оповестил на служебните си министри, че ще продължат да ръководят и през идната година, което може да стане допустимо единствено в случай че още веднъж има предварителни парламентарни избори.

Другата версия за наглото държание на харвардските аферисти по отношение на сътрудниците им от мола е, че те са под паника изплашени от вероятността да поемат ръководството в разгара на рецесиите, до които Радев докара България - финансова, здравна, обществена и политическа. Двамата били наясно, че колкото и къс да е престоят им във властта, това ще бъде тяхната лебедова ария в политиката. Още повече, че свадите с инсталираните техни протежета на основни позиции гърмят един след различен, както в тази ситуация с шефката в ББР Ваня Караганева, чиито злоупотреби стигнаха даже до Брюксел.

Напрежение царяло и сред Румен Радев и прокситата му Петков и Василев поради бъдещето на тежко оскандаления длъжностен вътрешен министър Бойко Рашков. Обитателят на президентството се тръшкал и упорствал доближеният му силов министър да продължи да бъде подобен и в постоянния кабинет. Харвардските аферисти обаче се колебаели и поради необяснимото му благосъстояние на заможен крал с 12 клозета единствено в една от хасиендите си, и поради съпротивата на останалите договарящи.

Затова в незабавен порядък се наложи близкият прочут на Асен Василев и началник на Национална агенция за приходите - Румен Спецов, продал компанията си с към 1 милион отговорности на безимотен, който неотдавна е и любимец на Радев, да пере финансовия имидж на Бойко Рашков, който няма по какъв начин да се е сдобил с такива парцели, в случай че цялостен живот е бил единствено на държавна работа.

Покрай всичко това в изключително деликатна обстановка е изпаднал и служебният министър председател Стефан Янев. Причината е, че сред него и Радев от месеци царува тежък ерес. Янев трескаво търси избавление в постоянния кабинет, в случай че той бъде основан. Въпреки намеците, че може да бъде разгласен и за постоянен министър председател, с изказванията си Кирил Петков го е лишил от този мираж, обявявайки себе си за подобен.

Затова Янев разчита на поста на постоянен боен министър и прави всичко допустимо да отстрани възможните си съперници. За задачата е впрегнал шефа на ведомственото издание на в. " Българска войска " и на военната телевизия - Евгений Генчев, както и шефката на пресцентъра на МО и негова доближена Румяна Станимирова, да пишат гнусни публикации против възможни кандидати за поста като Иван Иванов, Велизар Шаламанов и Тодор Тагарев, против чиято кандидатура скочиха и по време на " мол " раздумките.

Станимирова неведнъж бе засичана на визити при Янев в Министерския съвет и е назначена нелегално на поста си в МО, защото членува в политическа партия, както ПИК заяви.

Ако обаче схемата на харвардските аферисти за съставянето на постоянен кабинет не се осъществя, Стефан Янев се стягал да замине за Съединени американски щати, където към този момент е бил боен аташе и си е основал солидни връзки.

Крайният резултат от напрежението сред Петков и Василев и останалите договарящи от обединението " мол " ще станат ясни безусловно през идващите два-три дни, защото и Румен Радев към този момент разгласи старта на наложителните съвещания при него преди връчването на първия изследователски мандат за сформирането на кабинет. Той пък ще бъде връчен точно на Петков и Василев незнайно като какви, защото те до ден сегашен не са записали своя партия, а се възползваха от регистрацията на други две маргинални политически сили, с цел да се кандидатират за 47-ия парламент.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР