Гросмайстор Антоанета Стефанова се класира за 1/8-финалите на женския турнир

...
Гросмайстор Антоанета Стефанова се класира за 1/8-финалите на женския турнир
Коментари Харесай

Стефанова полага депутатска клетва като 1/8-финалист за Световната купа

Гросмайстор Антоанета Стефанова се класира за 1/8-финалите на женския шампионат за Световната купа по шахмат в Сочи (Рус). Бившата международна и европейска шампионка, която бе определена за депутат от листата на " ИТН " в Пловдив, победи с белите фигури Наталия Погонина на 53-тия ход във втората партия от мача им в III кръг.

Първата партия в неделя приключи реми и по този начин 42-годишната българка завоюва дуела против 36-годишната рускиня с 1,5:0,5 т. За място на 1/4-финалите Ети ще спори с друга представителка на домакините - поставената под №1 в схемата Александра Горячкина (22 г.), отстранила Олга Баделка (Блрс) също с 1,5:0,5 т.

Мачовете от IV кръг стартират в четвъртък (22 юли), а сряда е почивен ден на шампионата. Точно на следващия ден (21 юли) е свикано първото съвещание на 46-ото Народно заседание и Стефанова ще може да постави своята депутатска клетва. Не е ясно дали тя ще се прибере за ден до София, или ще се закълне отдалечено, както в предходния парламент направи водачът на партията ѝ Слави Трифонов.

Днес пък за място на 1/16-финалите в шампионата за Световната купа при мъжете ще се бори брачният партньор на Антоанета Стефанова - Иван Чепаринов. 34-годишният гросмайстор от Асеновград направи второ реми против Пьотр Свидлер (Рус) и при 1:1 т. спечелилият би трябвало да бъде избран с тайбрек от партии със съкратена контрола.

Който завоюва, в идващия кръг ще се изправи против поставения под №15 Никита Витюгов (Рус), отстранил Алексей Широв (Исп) с 1,5:0,5 т.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР