Грис халва не обичах като дете... Но с някои храни,

...
Грис халва не обичах като дете... Но с някои храни,
Коментари Харесай

Шоколадова грис халва с орехи

Грис халва не обичах като дете... Но с някои храни, е по този начин, стават обичани, като стартираме да ги готвим сами съгласно усета си, като тази шоколадова грис халва с орехи

Необходими Продукти

● грис - 1 ч.ч. пшеничен
● олио - 3 с.л.
● захар - 1 ч.ч.
● вода - 2 ч.ч.
● какао - 1 с.л. с връх
● канела - щипка
● орехи - 6 бр. за украса

Начин на подготвяне

Най-напред затоплям тиган с незалепващо покритие с олиото и като е към този момент загряло добре, поставям гриса.

При непрестанно бъркане го запичам до златисто, просто обичам аромата му на препечено, вие може да го запечете за по-кратко. Намалявам котлона на междинна степен.

Прибавям какаото и канелата при пламенно бъркане. Наливам чаша вода, хладка и греша, да не станат бучки, добавям захарта и останалата вода, а персонално аз си прибавям още 2/3 чаша - обичам грис халвата да не е прекалено много стегната. Да е сочна.

И по този начин ми се получава. Изсипва се готовата примес в тавата, диаметър към 28 см. Може да ползвате и силиконови формички. Отгоре класифицирам сурови ядки от орехи, а в случай че ги запечете на изсъхнал тиган, ще извършите десерта безумно благоуханен и апетитен.

Сега би трябвало да се изчака да стегне. Това ми е най-трудното, тъй като, както към този момент съм ви казвала, боготворя топлите десерти?

Да ви е сладко с моята шоколадова грис халва с орехи!

Грис халва не обичах като дете, не е от детската градина, съвсем не съм ходила, само че у дома се приготвяше и не я ядях на драго сърце.

Но с някои храни, е по този начин, стават обичани, като стартираме да ги готвим сами съгласно усета си.

И в този момент торта Сахер от сладкарница да вземем за пример не ми харесва, само че като я подготвя у дома... Няма по-вкусна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР