Грипният вирус може да се предаде на неродено дете, както

...
Грипният вирус може да се предаде на неродено дете, както
Коментари Харесай

Стойте далеч от аспирина, ако сте...

Грипният вирус може да се съобщи на неродено дете, както и да аргументи вродени недостатъци, по тази причина всяка бременна жена би трябвало да се защищава от заболяването. Не би трябвало да забравяте, че най-простите способи за предварителна защита може да са най-ефективни. По време на зараза е целесъобразно дамата да заобикаля да пътува с градския превоз, да посещава родственици и другари, поучава zdrave.to.

За подсилване на имунната система е възможно да се употребяват витаминни комплекси, предопределени особено за бременни дами. Те включват по-специално витамин С, витамини от група В, фолиева киселина. Препоръчително е дамата да акцентира на плодовете и зеленчуците, да пие прясно изцедени сокове.

Може да приема и хомеопатични противогрипни медикаменти, таблетки с ехинацея и други билкови медикаменти. Тинктурите, съдържащи алкохол, са нежелани за бременни дами: те могат да причинят интензивен пулс на плода.

По принцип, е по-добре дамата в това положение да се въздържа от приема на каквито и да било медикаменти, с цел да не навреди на себе си или на бъдещото дете. За всяко заболяване, преди да реши да приема медикаменти, е наложително да се съветва с акушер-гинеколог, който следи бременната жена.

При първите признаци на респираторно вирусно заболяване, би трябвало да се пие повече вода, с цел да отстраняват по-добре токсините. Ако температурата е над 38 градуса, налага се да се обадите на доктор. Бременната жена може да приема антипиретици на основата на парацетамол.

При болки в гърлото може да прави гаргара с разтвор на фурацилин или топла преварена вода, разредена на половина със сок от лук или цвекло на всеки два часа. Може да пие топла отвара от една от билките - жълт кантарион, култивиран чай, подбел, лайка, невен, евкалипт. Но е по-добре да не се самолекува. Факт е, че доста постоянно ОРЗ и грипът при бременни дами води до пневмония, нарушение на сърдечносъдовата и дихателната система.

Това е рисково, изключително през третия триместър на бременността, когато белите дробове са леко свити, а кръвообращението в тях е нарушено. При пневмония е целесъобразно дамата да се хоспитализира - тя би трябвало да бъде под наблюдението на лекарите. Много е значимо да не пропусне развиването на затруднения и да се стартира лекуване в точния момент, с цел да не пострада както майката, по този начин и детето.

Бременните дами не трябва да злоупотребяват с аскорбиновата киселина : тя може да предизвика импровизиран аборт, да аргументи кървене, отлепване на плацентата или вътречерепен кръвоизлив в плода. Допустимо е да се одобряват 0,5 грама дневно, оптималната доза е два грама. Но е по-добре да употребявате артикули, които съдържат естествени витамини: касис, пюриран със захар, отвара от шипка, чай с лимон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР