Грипната вълна настъпва. Щамовете Виктория и Дарвин атакуват. Детските отделения

...
Грипната вълна настъпва. Щамовете Виктория и Дарвин атакуват. Детските отделения
Коментари Харесай

Грипната вълна нараства: Щамовете Виктория и Дарвин вече са в България

Грипната вълна настава. Щамовете " Виктория " и " Дарвин " нападат. Детските отделения в лечебните заведения са претъпкани, а пред кабинетите на персоналните лекари към този момент има опашки. Пикът на вълната се чака в края на януари и началото на февруари.

Грипът се завърна още веднъж, откакто две години съвсем бяхме не запомнили за него, защото беше преместен от ковид. Все още сме при започване на епидемиологичната вълна, като несъмнено има повишение на случаите във връзка с грип и остри респираторни болести. В Центъра по заразни и паразитни заболявания потвърждават от ден на ден грипни варианти. Вече има изолирани " Виктория " и " Дарвин ", съобщи Българска национална телевизия.

Специалисти позволяват, че още към месец ще нараства интензивността на грипната циркулация и по-късно към месец ще спада интензивно. Вероятно случаи ще има до март, а и до април. Симптомите са типичен - ненадейно начало, температура към 37.5, 38, стига и до 39, болки в ставите, мускулите, изнемощялост.

В началото има суха дразнеща кашлица и прояви на хрема, само че по-нехарактерни. Към момента огромните градове са най-вече инфектираните, като при някои от тях случаите са се увеличи с към 50% през последната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР