Грипната ваканция във Варна бе отменена след днешното заседание на

...
Грипната ваканция във Варна бе отменена след днешното заседание на
Коментари Харесай

Отмениха грипната ваканция във Варна, учениците се връщат в клас

Грипната почивка във Варна бе анулирана след днешното съвещание на Областната комисия за битка с грипа и острите респираторни болести, заяви Moreto.net.

След дълга 15-дневна отмора, от сряда - 6 февруари, учениците във Варна и региона се връщат в класните стаи. В морската столица учениците бяха разпуснати в грипна почивка от 22 до 29 януари, само че след гледище на кмета Иван Портних, ваканцията беше удължена до 5-ти февруари в това число. С възобновяване на занятията стартира и вторият образователен период.

По данни на осведомителната система за събиране и анализиране на данни за заболеваемостта от грип и остри респираторни инфекции за интервала от 25 до 31 януари заболеваемостта за област Варна се движи в присъщите за сезона граници. Болните от грип са 44, по отношение на 46 от миналата седмица. 

С 467 по-малко са случаите на остри респираторни болести в града. 

През 6-дневния интервал лечебните заведения са посетили 422 пациенти, по отношение на 889 от миналата седмица. Продължава да бъде висока заболеваемостта при възрастовата група от 30 до 64-годишна възраст, където болните са 169. Високи остават и стойностите при децата от 5 до 14 години, със 75 болни лица. По данни на РЗИ – Варна, затрудненията при грипните и вирусни инфекции във Варненска област са 118. 

През интервала, болничните заведения са посетили пациенти с 67 бронхита и 51 пневмонии. От въздушно – капковите инфекции са регистрирани 54 лица против 107 за миналата седмица, показани от: 46 случая на варицела и 8 случая на скарлатина
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР