Грипната ваканция в община Ямбол ще бъде удължена с още

...
Грипната ваканция в община Ямбол ще бъде удължена с още
Коментари Харесай

Oще 6 дни грипна ваканция в област Ямбол


Грипната почивка в община Ямбол ще бъде удължена с още 6 дни. Всички учебни заведения ще останат затворени от 01 до 06 февруари заради високата епидемиологична заболяемост от грип.

Всички останали противоепидемични ограничения в област Ямбол остават в действие до второ разпореждане, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Поради внезапното намаляване на заболяемостта от грип на Регионално ръководство на образованието – Габрово е препоръчано образователните занятия в учебните заведения на територията на община Габрово да бъдат възобновени от 01 февруари. Там също остават всички останали противоепидемични ограничения.

Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения, защото картината на заболяемостта е динамична.

Припомняме, че грипна зараза има и на територията на общините Аксаково, Белослав, Провадия, Вълчи дол, Ветрино, Долни чифлик, Бяла, Суворово, Аврен, Дългопол, Девня. Здравните управляващи са дали рекомендация за прекратяване на образователните занятия за интервала от 31 януари до 06 февруари.

Училищата в област област Кюстендил нямат да работят до 02 февруари в това число.

Свързани публикации.. Грипна зараза на още пет места в България 0 В пика на грипната вълна лекари поучават: не се самолекувайте! 0 Д-р Радина Андонова: Грипът от вид А протича по-тежко 0

Справка на уеб страницата на здравно министерство демонстрира, че общо 8 481 случая на остри заразни болести са регистрирани за интервала 15 – 21 януари, против 8 458 случая за миналата седмица. От тях 7 229 са случаите на грип и остри респираторни болести (ОРЗ) против 6 781 случая за миналата седмица. Общата заболяемост от грип и остри респираторни заболявани за страната е 189, 49 на 10 000 души против 177, 68 на 10 000 души за миналата седмица.

В НРЛ "Грип и ОРЗ " към НЦЗПБ посредством молекулярно-диагностичния способ Real Time RT-PCR са изследвани 235 клинични проби за горепосочения интервал. От тях са потвърдени 9 грипни вируса A(H1N1)pdm09, 2 A(H3N2), 77 B/Ямагата/ и 9 В/Виктория.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР