Грипната епидемия в Бургаско се отменя. Това реши областният кризисен

...
Грипната епидемия в Бургаско се отменя. Това реши областният кризисен
Коментари Харесай

Отмениха грипната епидемия в Бургас, учениците се връщат в училище от утре

Грипната зараза в Бургаско се анулира. Това реши регионалният спешен щаб. Здравните управляващи, кметовете на общини и представители в областта на образованието разискаха настоящите данни на заболеваемостта през миналата седмица.
Още по темата
" Обявявайки грипна зараза предходната седмица, ние в действителност променихме пика на заболеваемостта. Тоест ние не достигнахме по-високи стойности, а вследствие на ограниченията, които бяха въведени, случаите започнаха да спадат ", сподели шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров, представен от.

Учениците се връщат в учебно заведение от на следващия ден - 18 януари.

" Смятам, че прекратяването на грипната зараза и връщането на децата в учебно заведение е вярното решение. Поемам отговорността, само че данните сочат, че от 426 заболели на 100 000 души през предходната седмица, тази седмица цифрата е 322 ", добави доктор Паздеров.

Докато през предходната седмица свободните педиатрични кревати в лечебните заведения в Бургас са били 5%, то в този момент към този момент са 20%. По данни на РЗИ от началото на годината 43 пациенти са дали позитивна проба за грип в бургаския район.

Грипната зараза в Бургас беше оповестена на 10 януари и влезе в действие на 12 януари. Мерките, които влязоха в действие, с изключение на онлайн образованието за учениците, бяха преустановяване на свижданията в лечебните заведения, засилен филтър в детските градини и ясли, прекратяване на профилактични прегледи и имунизации.

От 426 случая през предходната седмица на болни от грип, днес са регистрирани 163 позитивни проби, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР