Грипът ни връхлита през октомври с два нови щама -

...
Грипът ни връхлита през октомври с два нови щама -
Коментари Харесай

Грипът удря през октомври

Грипът ни връхлита през октомври с два нови варианта - "Сингапур " и "Колорадо ". Заедно с тях се чака да се завърне близнакът на свинския грип "Мичиган ", както и към този момент познатият ни "Пукет ". Е пидемиолози обаче сигнализират, че тази година болестта ще подрани.

Проверка в аптеките демонстрира, че ваксини против грип сега не са налични, само че съгласно фармацевтите доставка се чака още в края на този месец, написа „ Телеграф “.

Прогнозите на СЗО са, че през зимата ще ни мъчат два нови варианта. Единият е "Сингапур " от вида А – Н3N2, който е братовчед на към този момент познатия ни „ Хонконг'. Другият нов вид ще бъде "Колорадо " (тип В). Освен тях се чака да се завърне "Мичиган ", който пък е А/Н1N1 и е брат близнак на свинския грип. Четвъртият вариант, който ще върлува е познатият ни към този момент „ Пукет “. Първите три грипа би трябвало да бъдат включени в състава на тривалентните ваксини, до момента в който четиривалентните ще ни пазят от всички предстоящи варианти.

Ваксината, която ще ни пази от три грипа, ще се продава на цена към 10 лв., а другата, която пази от четирите варианта – към 20 лв..

Сингапурската болест е изолирана за първи път преди две години. Грипът „ Колорадо “ пък е открит през 2017 година като разновидност на различен вариант, който към този момент е върлувал в страната ни - „ Виктория “. За двата нови грипа не се знае съвсем нищо. Епидемиолозите обаче са безапелационни, че без значение от името признаците са едни и същи – остро начало, което ни поваля на легло и се характеризира с изнемощялост, болежка в мускулите, висока температура, от време на време кашлица и хрема, нетърпимост към светлина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР